Szerző: andrelowoa | január 8, 2009

Lépd át a hitvonalat

És hitében erős lévén, [Ábrahám] nem tekintett az ő már elhalt testére, mintegy százesztendős lévén, sem Sárának elhalt méhére; az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek.

– Róma 4:19-20

Az elmúlt évek során, amióta hitből élek, megtanultam valamit, ami még a legnehezebb helyzetekben is segít elfogadnom a választ az imáimra. Ezt a hitvonal átlépésének nevezem.

Ha szeretnéd, hogy Isten megtegye a „lehetetlent” az életedben, szükséged van erre. Szükséged van rá, amikor szilárdan akarsz állni a hitedben, mégis a körülményeid és Isten ígéretei között ingadozol – hol az egyiket, hol a másikat hiszed el. Ha átléped a hitvonalat, olyan leszel, mint a hívő Ábrahám. Tudod, Ábrahámnak is foglalkoznia kellett a fizikai tényekkel. Tudta, hogy természetes módon nem jöhet valóságba Isten ígérete.

Mégis, az Ige szerint Ábrahám nem tekintett a testére. Más szóval, Ábrahám figyelmen kívül hagyta a látható bizonyságokat, és csak Isten ígéretét hitte el.

Valahol átlépte a hitvonalat.

Visszafordíthatatlan döntést hozott, hogy Isten Igéjével tart. Végérvényesen elkötelezte magát. Úgy döntött, hogy többé nem fordul vissza. És ha valamikor is látni akarjuk, hogy Isten megcselekszi a lehetetlent az életünkben, akkor ugyanezt kell tennünk!

Hogyan húzod meg ezt a hitvonalat?

Kezdd az Igével. Keresd Isten ígéreteit, és tudatosan hidd el, amit mondott, és amit mond most is az adott szükségedről. Elmélkedj azokon az ígéreteken, amíg hit ébred a szívedben.
Majd húzd meg a hitvonalat. Húzd meg az elmédben és a szívedben. Húzd meg az imaszobád padlóján. Mondd ezt: „Isten előtt, minden jelenlévő angyal előtt, és az ördög orra előtt, átlépem a hitvonalat. Ettől a pillanattól kezdve úgy veszem, hogy ez a dolog elrendeződött. A mai naptól fogva Istennek adom a dicséretet és a dicsőséget Jézus nevében.”

Ettől a pillanattól kezdve úgy beszélj, hogy a csoda, amire vársz, megtörtént. Fordíts hátat a problémáknak, a kétségeknek, és fordulj Jézus felé.

Isten meg fogja tenni a lehetetlent az életedben. Csak merd átlépni a hitvonalat!

Igei olvasmány:  Róma 4:13-21


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: