Szerző: andrelowoa | január 13, 2009

Jóban, rosszban

Mivelhogy ragaszkodik hozzám, megszabadítom őt, felmagasztalom őt, mert ismeri az én nevemet. Segítségül hív engem, ezért meghallgatom őt; vele vagyok háborúságában, megmentem és megdicsőítem őt.

– Zsoltárok 91:14-15

Istennek sok neve van. Ő az Úr, a Gyógyító, Gondoskodó, Zászlónk, és Megigazulásunk. Azt is ígéri, hogy a Szabadítónk lesz. Ebben a zaklatott világban, valószínűleg erre van leginkább szükségünk.

Mégis, sok hívő soha nem tapasztalja meg Isten hatalmas szabadító erejét, mert ahelyett, hogy nap mint nap Vele járnának, csak akkor hívják Őt segítségül, amikor nehéz helyzetbe kerülnek. Ez így nem működik. Ha azt akarod, hogy Isten megszabadítson a nehéz időkben, akkor közösségben kell lenned Vele akkor is, amikor minden rendben van. Miért? Mert Istent a hitünk készteti beavatkozásra! A hitünk, és nem a szükségünk az, ami arra indítja, hogy tegyen értünk. És soha nem tudjuk ezt a fajta hitet, Istenben való bizalmat kifejleszteni, ha nem töltünk elég időt Vele ahhoz, hogy megismerjük Őt.

Az 1János 3:20-22 azt mondja, hogy bizalmunk van Istenben, ha az Ő tetszésére cselekszünk. Ha csak félszívvel szolgáljuk Istent, akkor nem lesz meg a bizalmunk abban, hogy megszabadít minket a probléma idején. Ilyenkor a hit helyett a félelem tölt el bennünket.

Teljes szívvel szeresd és szolgáld Istent. Járj Vele a jó időkben. Így, ha szükséged lesz Rá mint Szabadítódra, nem lesz kétséged afelől, hogy megbízhatsz a gondoskodásában!

Igei olvasmány:  Zsoltárok 108:1-6


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: