Szerző: andrelowoa | január 14, 2009

A lábad alatt

Monda az Úr az én Uramnak: Ülj az én jobb kezem felől, míglen vetem a Te ellenségeidet lábaid alá zsámolyul.

– Apostolok Cselekedetei 2:34-35

Bár a sátán minden hatalmát elveszítette a földön, amikor Jézus feltámadt a halálból, az elmúlt kétezer évben szellemi értelemben törvényen kívüliként szaladgált a földön, és ölt, lopott, pusztított, ahol csak engedték neki. De nem sokáig tudja ezt folytatni. Eljön a nap, amikor teljesen ki lesz iktatva. Eljön a nap, amikor minden gonoszság, amit itt a földön végzett, le lesz rombolva Isten ereje által.

A legtöbb hívő tudja, hogy ez igaz. Kiáltoznak és örvendeznek e fölött, de nem igazán értik, hogyan fog megtörténni. Nem ismerték fel, hogy ők az a láb, ami el fogja taposni az ördög munkáit!

Jézus a Gyülekezet Feje. Te és én a lábai vagyunk. Mi fogjuk az Ő hatalmával és erejével eltaposni a bűnt, a betegséget és minden más démoni dolgot a földön. Isten bennünket fog használni, hogy – az ApCsel. 2:35 szavaival élve – Jézus ellenségeit lábainak zsámolyává tegyük.

Erről beszélt Ő, amikor azt mondta: „Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek… betegekre vetik kezeiket… ördögöket űznek” (Márk 16:15-18). Azt mondta: „menjetek, és legyetek az én lábam”. Azt mondta: „minden hatalom nekem adatott a mennyen és a földön. Ezért vessétek a lábatok alá az ördögöt.”

Ahelyett azonban, hogy engedelmeskedtünk volna, Istenre vártunk, és azon tűnődtünk, hogy vajon mikor szünteti meg a zűrzavart a földön. Azon tűnődtünk, hogy vajon miért tart ilyen sokáig, hogy Jézus visszajöjjön.

Miattunk tart ilyen sokáig! Jézus rád és rám vár. Arra vár, hogy kilépjünk az erejében, a helyére tegyük az ördögöt, és megnyerjük a világot. Arra vár, hogy félretegyük ostoba teológiai nézeteltéréseinket, és végre azzal foglalkozzunk, amit Isten mondott.

A Biblia szerint egy megfutamít ezret, kettő pedig tízezret. Minden alkalommal, amikor összejövünk, sokkal erősebbek vagyunk. Ha csak összejönnénk, és felismernénk, hogy kik vagyunk, ha felismernénk, hogy Jézus lába vagyunk, akkor könnyen ki tudnánk rúgni a sátánt a földi dolgokból.

Fel akarod gyorsítani Jézus visszajövetelét? Akkor ne számolgasd tovább a csillagokat! Kelj fel Szellemben, és vesd a lábad alá a kígyó munkáit. Rendbe tehetjük ezt a dolgot, és hamar hazamehetünk a dicsőségbe!

Igei olvasmány:  1Mózes 3:1-14


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: