Szerző: andrelowoa | január 15, 2009

Ne aggodalmaskodj!

Ne aggodalmaskodjatok tehát.

– Máté 6:31

Isten rendkívül ellene van az aggodalmaskodásnak. Jézus prédikált ellene. Pál prédikált ellene. Az egész Biblia prédikál ellene, mert az aggodalmaskodást a sátán találta ki, hogy stresszt, feszültséget és halált idézzen elő.

Mégis sokan úgy gondoljuk, hogy szabadon aggodalmaskodhatunk, ha akarunk. De nem! Az aggodalmaskodás bűn. Egyike azon dolgoknak, amit Isten Igéje világosan tilt nekünk.
Akkor mit tegyél a problémák miatti aggodalmaiddal? Az 1Péter 5:7-ben Isten azt mondja, hogy minden gondodat vesd Őrá. Az összeset. Nem a háromnegyedét. Mindegyiket!

Minden reggel ezt kellene megvallanod: „Nincs egyetlen gondom se a világon, mert mindegyiket az Úrra vetettem.”

Hadd szemléltessem, hogy működik ez. Mondjuk pár méterre állsz tőlem, és odadobom neked a slusszkulcsomat.  Ha valaki azután odajönne hozzám, és azt mondaná: „Copeland testvér, szükségem lenne a slusszkulcsodra,” azt válaszolnám: „Sajnálom, odaadtam neki. Nincs nálam.”

Ezt kell tenned az aggodalmaiddal. Át kell adnod az Úrnak, és nem szabad visszavenned. Ha a sátán egy nyugtalanító gondolatot juttat az eszedbe, mondván: „Mi lesz, ha ez a szörnyűség megtörténik?”, akkor megmondhatod neki, hogy erről beszéljen Istennel. Az Ő kezében van, nem a tiedben!

Ha ezt megteszed, változások fognak történni az életedben. A problémák, amik felől évekig nyugtalankodtál, meg fognak oldódni. Többé nem fogod megkötni Isten kezét az aggodalmaskodásoddal. Az ereje működésbe tud lépni, mert hitben jársz, és Istenre vetetted a gondjaidat!

Ne felejtsd el viszont, hogy Isten nem fogja elvenni az aggodalmaidat. Neked kell őket átadnod, és az Igével helyettesítened. Neked kell irányítanod a gondolataidat. Meg tudod tenni. A Nagyobb él benned, és Ő képes téged győztessé tenni. Ragaszkodj ehhez! Soha többé nem kell aggódnod.

Igei olvasmány:  Zsoltárok 55


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: