Szerző: andrelowoa | január 17, 2009

Bízd Istenre

És külde Elizeus követeket őhozzá, mondván: Menj el és fürödj meg hétszer a Jordánban, és megújul a te tested, és megtisztulsz. Akkor megharaguvék Naámán.

– 2 Királyok  5:10-11

Olyan sokszor maradunk le arról, amit Isten akar tenni értünk, egyszerűen azért, mert nem úgy teszi, ahogy azt mi elgondoljuk. Például, kitaláljuk, hogyan fog meggyógyítani bennünket. Elgondoljuk, hogy elküld majd valami híres prédikátort, aki imádkozik értünk, és az Úr hatalmas ereje ledönt a lábunkról. Ha nem így történik, akkor ellankadunk a hitünkben, és ezzel megakadályozzuk, hogy az Úr elvégezze, amit szeretne.

Ezt tette Naámán is. Elment Elizeushoz, és előre elképzelte, milyen módon fog meggyógyulni. Amikor az nem történt meg, a Biblia szerint nagy haraggal elment.

Pedig egyszerű volt, amit Elizeus mondott neki: fürödjön meg hétszer a Jordánban, és meggyógyul. Meg tudta volna ezt tenni, de nem így képzelte el a gyógyulását. Alkalmasint azt gondolta, hogy Elizeus segítségül fogja hívni az Úr nevét, és ráteszi a kezét.

Naámán elviharzott, és le is maradt volna a gyógyulásáról, ha az egyik szolgája nem beszéli rá, hogy próbálja ki, amit Elizeus mondott.

Én is ilyen voltam. Annyira vágytam a különleges megtapasztalásokra Istentől, hogy lemaradtam azokról a megtapasztalásokról, amelyeket Isten tervezett nekem. Amikor ezt felismertem, nem kerestem tovább az érzéseket és a különleges megnyilvánulásokat, hanem egyszerűen elhittem, hogy Isten megtartja a szavát.

Emlékszem, egyszer, amikor nagyon fájt a bokám, elmentem egy istentiszteletre. Annyira fájt, hogy még a lapockámban is éreztem. De elvárással mentem el arra az alkalomra, hittem, hogy Isten meggyógyít.

A dicséret alatt nem foglalkoztam a fájdalommal, csak énekeltem, és dicsértem Istent a többiekkel együtt. Amikor elkezdődött a prédikáció, fogtam a Bibliámat, és elmélyedtem az Igében. Az alkalom alatt meg is gyógyultam. Nem tudtam, mikor történt. Nem éreztem semmit. Nem volt tűzijáték. Nem is vettem észre, hogy meggyógyultam, csak az istentisztelet után. Kifelé menet észleltem: „Dicsőség Istennek, nem fáj a lábam”.

Ne engedd, hogy az Isten útjairól való saját elképzeléseid megfosszanak a gyógyulástól, szabadulástól vagy a bővölködéstől. Csak bízz meg Benne, és hagyd, hogy úgy munkálkodjon, ahogy szeretne. Hatalmasan dolgokat fog elvégezni benned!

Igei olvasmány:  2Királyok 5:1-14


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: