Szerző: andrelowoa | január 18, 2009

Legyen összhangban a szellemed, a lelked és a tested

Vajon járnak-é ketten együtt, ha nem egyeztek meg egymással?

– Amós 3:3

A hittel kapcsolatban sok hívő úgy érzi, mintha az egyik lába oda lenne szögezve a földhöz. Bármennyire is igyekeznek, úgy tűnik, nem haladnak előre.

Ha megfigyeled őket, látni fogod, miért van így. Szó szerint „nincsenek összhangban önmagukkal”. Az egyik percben azt mondják, „ó, igen, ámen, hiszem az Igét,” a következő percben meg már hitetlenség árad belőlük. „Tudom, hogy Isten gyarapodást ad nekünk, de   mondhatom neked, olyan rosszul megy az üzlet, hogy gyomorfekélyt kapok az idegeskedéstől. Alig tudok aludni.”

Ha egy kicsit jobban megfigyeled, látni fogod, hogy a cselekedeteik nincsenek összhangban Isten Igéjével. „Megértheted testvérem, hogy ekkora jövedelemmel egyszerűen nem tudok tizedet fizetni. Végem lenne.”

A hit nem működik az ilyen emberek számára.

Tudod, Isten hármas lénynek teremtett. Szellem vagy. Van lelked, ami az elmédből, akaratodból és érzelmeidből áll. És testben élsz. Mindegyik területnek megvan a külön szerepe a hitben való járásodban. Ha előre akarsz jutni, ennek a háromnak egységbe kell kerülnie!

Kezdd úgy, hogy Isten Igéjével táplálod a szellemedet. Amiként a fizikai tested megerősödik (erőt „termel”), ha táplálod, úgy a szellemed is megerősödik (szellemi erőt „termel”), amikor az Igével táplálod. Ezt a szellemi erőt hitnek hívjuk. Fejleszd ezt a hitet, és akkor a szellemed fog dominálni[6], nem a lelked és a tested.

Másodszor, hozd összhangba a lelkedet az Igével. Az „odafel valókkal” törődj. Elmélkedj az Igén, amíg a gondolataid nem egyeznek vele. Legyen az Ige a figyelmed középpontjában, amíg az érzelmeid nem engedelmeskednek neki.

Végül hozd összhangba a testedet az Igével. Ha egyszer a szellemedet és a lelkedet megalapoztad az Igén, ez nem lesz nehéz. A tested nem irányító, hanem alárendelt szerepben lesz. Azt fogja tenni, amire megtanítod. Kezdd el megtanítani a testednek, hogy cselekedjen az igazság alapján, amit elültettél az elmédben és a szellemedben, és akkor így is fog történni.
Ne próbálj úgy hitben járni, hogy az egyik lábad a földhöz van szögezve. Hozd egymással összhangba a szellemedet, a lelkedet és a testedet – és az Ige olyan messzire fog téged vinni, amennyire csak akarod.

Igei olvasmány:  1Thesszalonika 5:14-24


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: