Szerző: andrelowoa | január 19, 2009

Zűrzavarból csoda

A bolondnak szája az ő romlása, és az ő beszédei az ő életének tőre.

– Példabeszédek 18:7

Megvan nekünk, amit kimondunk. Tudjuk, hogy ez egy kulcsfontosságú bibliai igazság. Olvassuk a Márk 11:23-ban, a Máté 21:21-ben, a Jakab 3:2-ben, és sok más versben. Mégis gyakran átsiklunk fölötte.

Megengedjük magunknak, hogy úgy beszéljünk, mint a világ, és nem úgy, mint az Ige. És végül megkapjuk, amit kérünk – a zűrzavart.

Ha ez történt, emlékeztesd magad erre: amid van az életben, az a kimondott szavaid eredménye. Ha meg akarod változtatni, amid van, akkor meg kell változtatnod, ami a szádon kijön. Ha azt akarod, hogy más irányt vegyen az életed – halál helyett életet, betegség helyett egészséget, kudarc helyett sikert szeretnél –, akkor meg kell változtatnod a szavaidat.
Ezt sokkal könnyebb mondani, mint megtenni. De ez a kulcs: ki kell mondani ahhoz, hogy megtörténjen!

Hogyan fogj hozzá?

Először is ismerd fel, hogy ez egy szellemi törvény, tehát feltétlenül szellemi erőt igényel.

A Jakab 3:7-8 szerint a nyelvet nem lehet azzal az erővel megszelídíteni, amivel az állatokat szelídítik. Isten felülről való bölcsességére van szükség. Isten Igéje Isten bölcsessége (Példabeszédek 2:6). Azt is mondja, hogy az Ő szavai szellem és élet. Ez azt jelenti, hogy Isten Igéjével tudjuk megszelídíteni a nyelvünket.

Másodszor, kérd Isten bocsánatát, amiért megengedted, hogy a Szent Szellemen kívül bárki más használja a nyelvedet.  Határozd el, hogy Jézus szavait szólod – a szeretet, a hit, az öröm, a békesség és a kegyelem szavait. A hit szavai kioltják a pokol tüzes nyilait.

Harmadszor, tedd meg, amit Jézus mondott a Márk 4:24-ben: figyelj oda arra, amit hallasz[7]. Figyelj oda a szavaidra! Kérdezd meg magadtól: valóban azt akarom, hogy valóságba jöjjön, amit kimondtam? Ha a válasz nem, akkor állj meg, és igazítsd ki magad azon nyomban. A negatív szavaidat helyettesítsd dicsérettel (Efézus 5:4).

Ha mostanában nem őrködtél a kimondott szavaid fölött, akkor még ma változtasd meg az életed folyását a szavaid megváltoztatásával. Kérd Isten segítségét abban, hogy závárt tegyél a szádra (Zsoltárok 141:3). A szavaidban rejlő erőt az érdekedben állítsd munkába, és ne saját magad ellen. Ne zűrzavart idézz velük elő, hanem csodákat! Csoda van a nyelved hatalmában!

Igei olvasmány:  Jakab 3:1-13


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: