Szerző: andrelowoa | január 24, 2009

Magad imádkozz a saját dolgaidért

Szenved-e valaki közületek? Imádkozzék.

– Jakab 5:13

A szenvedésnek fordított görög szó nem a betegség miatti szenvedésre utal, inkább azt jelenti, hogy zaklatottság, nyugtalanság.

Ha nyugtalan vagy, imádkozz. Ezt mondja az Ige. Vedd észre, hogy nem a pásztornak vagy a barátaidnak kell érted imádkoznia, hanem neked magadnak.

Legtöbbször a gyors megoldás reményében mindenkit megkérünk, hogy imádkozzon értünk. Természetesen nem baj, ha mások imádkoznak érted, de soha nem fogsz állandó győzelemben élni, ha csak meg nem tanulsz imádkozni magadért.

A világ legnagyobb gyülekezete Dél-Koreában, Szöulban van. Dr. David Yonghi Cho pásztorolja, és a legutolsó információim szerint hétszázezer tagja van. Hogyan nőtt meg ilyen nagyra ez a gyülekezet? Dr. Cho szerint a kulcs az ima. Nem csak ő imádkozik, hanem a gyülekezeti tagok is. Az ima életforma számukra. Van egy Imahegy nevű helyük, ahol minden nap több ezren jönnek össze.

Egyszer hallottam Dr. Cho anyósát a tévében, amint arról beszélt, hogy milyen fontos számukra az imádság. Azt mondta, hogy ha a gyülekezeti tagok valamilyen problémával néznek szembe, gondok adódtak a személyes életükben vagy a házasságukban, akkor legelőször azt tanácsolják nekik, hogy böjtöljenek és imádkozzanak 24 órát.

Nekünk is komolyabban kell ezt vennünk itt, az Egyesült Államokban. Többé nem azt kell tanítanunk az embereknek, hogy másokhoz szaladgáljanak imádságért, hanem azt, hogy imádkozzanak magukért.

Tudod, ha én imádkozom, hogy Isten oldja meg a problémádat, akkor talán egy darabig minden rendben megy majd, de aztán jönni fog a következő vihar, mert még mindig ugyanazokat a hibákat követed el, mint előtte. De ha rászánod magad, hogy imádkozz magadért, ha megfegyelmezed magadat, és keresni kezded a Szellem dolgait, akkor örökérvényű válaszokat fogsz kapni.

Ha Jézus az Urad, akkor szabadon járulhatsz a Mindenható Isten trónja elé. Nála van a megoldás minden létező problémádra, és arra vár, hogy Hozzá menj, és megadhassa neked a választ. Valószínűleg el kell Vele töltened egy kis időt imádságban, hogy meghalld, de Isten soha nem fog csalódást okozni neked.

Tehát ne mások imáira támaszkodj. Menj személyesen Isten trónja elé.

Igei olvasmány: Zsoltárok 5


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: