Szerző: andrelowoa | január 28, 2009

Ne légy „köves föld”

És hasonlóképpen a köves helyre vetettek azok, akik amint hallják az Igét, mindjárt örömmel fogadják, de nincs őbennük gyökere, hanem ideig valók; azután, ha nyomorúság vagy háborúság támad az Ige miatt, azonnal megbotránkoznak.

– Márk 4:16-17

Úgy tűnik, nagyon sok „köves föld” van a keresztények között manapság. Ők azok, akik kezdetben lelkesek Isten Igéjével kapcsolatban. Például, amikor a bővölködésről hallanak egy tanítást, azt mondják: „Hallelúja! Jézus nevében én bővölködni fogok!” Aztán valami módon a dolgok mégsem úgy történnek, ahogyan elképzelték.

A bankszámlájukon lévő pénz nem duplázódott meg másnapra. Csalódások érik őket. Kapnak egy-két kritikát. És még mielőtt észrevennék, a hitük megfogyatkozik.

Ha nem akarod, hogy ez történjen veled, akkor határozd el magad, hogy nem engeded, hogy a nehézségek legyőzzenek. Határozd el, hogy ragaszkodni fogsz az Igéhez akkor is, amikor üldöztetések és nehézségek érnek – mert garantálom neked, fognak érni. Amikor úgy döntesz, hogy hitben jársz, akkor a megpróbáltatásoktól nem szabadulsz meg. Megtanulod legyőzni azokat.

Amikor a szívedbe fogadod Isten Igéjét, akkor több dolgod lesz az ördöggel, mint szeretnéd, mert ő minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy az Ige gyümölcstelen legyen benned. Állandóan megpróbál majd összezavarni. Lesznek problémáid, de az a különbség, hogy most már megvan a válaszod ezekre – Isten Igéje.

De hála Istennek, Krisztus Jézus által megvan az erőd arra, hogy legyőzd a sátánt. Ha problémákat és csalódásokat hoz az utadba, akkor nem kell megadnod magad. Csak harcold tovább a hit szép harcát, amíg győzedelmeskedsz.

Ha kiütöttek a nyeregből, állj fel, és mondd ezt: „Figyelj, ördög, nem hagyom, hogy kilopd az Igét a szívemből. Az Ige a szívemben van, és én ezen gondolkozom, kimondom a számmal, és cselekszem az Ige alapján, amíg megteljesednek rajtam Isten áldásai. Ha nem hiszed, csak bújj el, és figyelj!”

Ha ilyen a hozzáállásod, akkor nem számít, mit tesz az ördög, soha nem fog téged „köves földdé” tenni!

Igei olvasmány: 2 Korinthus 4:6-18


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: