Szerző: andrelowoa | január 29, 2009

Csak tedd meg

Felelvén pedig a zsinagógafő, haragudva, hogy szombatnapon gyógyított Jézus, monda a sokaságnak: Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek azért és gyógyíttassátok magatokat, és ne szombatnapon.

– Lukács 13:14

A vallás veszélyes. A vallás inkább vita tárgyává teszi a gyógyulást, mint, hogy lásson valakit meggyógyulni. A vallásosak inkább vitatkoznak a szabadulásról, mint, hogy lássanak valakit megszabadulni.

A Lukács 13-ban láthatod ennek a példáját. Jézus meggyógyított egy asszonyt, aki már 18 éve nem tudott felegyenesedni. Gondold el, egy drága idős asszony – akit Jézus Ábrahám leányának hívott – megszabadul, miután az ördög majdnem két évtizede fogva tartotta! Azt hinné az ember, hogy a zsinagógafők örültek annak, amit Jézus tett. De nem! Mérgesek voltak, mert rossz napon tette.

Tudod, mi a legrosszabb? Az, hogy ezek a vallási vezetők, akik kritizálták Jézust, amiért szombaton gyógyított, meggyógyíthatták volna az asszonyt a hét többi napján, ha törődtek volna vele.

Ezért haragudott meg Jézus annyira. Ugyanaz az ábrahámi szövetségük volt Istennel, mint Jézusnak. De a vallásosságuk kötésben tartotta az asszonyt ahelyett, hogy szabaddá tette volna. A vallás mindig ezt teszi.

Emlékeztesd magad erre legközelebb, amikor valaki vallásos vitába akar bonyolódni veled a gyógyulásról vagy a szabadulásról. Ha valakinek szabadulásra van szüksége egy démontól, csak tedd meg! Ne ragadj le olyan teológiai kérdéseknél, hogy hol van éppen az a démon.

”A testében van? Vagy az agyában? A szellemében? Vagy a zsebében?” Amíg ilyen kérdéseken morfondírozol, a démon megőrjíti azt az embert.

A kérdés nem az, hogy hol van a démon, hanem az, hogy „miért nem szabadítottuk meg ezt az embert? Ő a testvérünk Krisztusban, és szabadnak kell lennie!”

Ha egyszer felteszed ezt a kérdést, nem fogsz azzal törődni, hogy belül vagy kívül van a démon, felette lebeg, vagy éppen mellette üldögél. Csak az érdekel majd, hogy megszabadítsd azt az embert!

Ez a különbség a vallás és Isten szeretete között. A vallás vitatkozik. A szeretet cselekszik. Válaszd a szeretetet ma.

Igei olvasmány: Lukács 13:11-17


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: