Szerző: andrelowoa | január 30, 2009

Istené legyen az utolsó szó

Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki volt és aki eljövendő, a Mindenható.

– Jelenések 1:8

Jézus a kezdet és a vég. Ő a Mindenható. Amikor Jézus ezt mondta nekünk a Jelenések könyvében, akkor nem csak általános információval szolgált önmagáról. Erőteljes igazságot közölt velünk, amit már most alkalmazni tudunk!

Megmutatom, hogyan. Jézus azt mondta, hogy Ő a kezdet. Tehát nem számít, milyen helyzettel vagy kihívással nézel most szembe, Ővele kell kezdened. A János 1:1 szerint Jézus az Ige. Ez azt jelenti, hogy ha Jézussal kezdesz, akkor az Igével kezdesz. Nem tegyél semmit, amíg nem tudod, hogy mit mond a helyzetedről a Biblia.

Azután állj meg az Igén. Ahogy a Kolossé 1:23 mondja: „Ha ugyan megmaradtok a hitben megalapozottan és szilárdan, és el nem távoztok az Evangélium reménységétől, amelyet hallottatok.”

Maradj meg a hitben. Az ördög egy módon tud legyőzni: ha eléri, hogy eldobd az Igét. Minden tettével és minden nehézséggel azt célozza, hogy kételyt ébresszen benned Isten Igéje iránt. Tehát ne engedd el az Igét, akármi is történik. Szögezd le azt a dolgot Istennel imádságban, és tarts ki amellett, amit az Ige mond arról a helyzetről. Meg van írva!

Majd az Igével fejezd be. Jézus azt mondta, hogy Ő az első és az utolsó. Ez azt jelenti, hogy nem az orvosodé az utolsó szó. Még csak nem is a pásztorodé. Jézusé az utolsó szó!
Ne felejtsd el: az vagy, amit az Ige mond rólad. Meg tudod tenni, amire az Ige szerint képes vagy. És meg lehet neked az, amit az Ige mond. Kezdd ezt elhinni. Kezdd el kimondani hitben.

És most kiáltsd a győzelmet. Igen, most! Nem kell várnod a látható eredményekre ahhoz, hogy ünnepelj. Jézus a szavát adta minden nehézséggel kapcsolatban, ezért tudnod kell, hogy közeledik az áttörés számodra. Ha egyszer eldöntötted, hogy kitartasz mellette, akkor biztos lehetsz benne, hogy az Övé az utolsó szó!

Igei olvasmány: Példabeszédek 1:1-9


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: