Szerző: andrelowoa | január 31, 2009

Három szó, ami működik

Azért mondom néktek: Amit csak kértek imádságotokban, higgyétek, hogy mindazt már megnyertétek, és meglészen néktek.

– Márk 11:24

Hit. Ez a kulcs mindenhez Isten királyságában. Hittel tudunk rácsatlakozni a Mindenható Isten erejére. Legtöbben tudjuk ezt. De vajon hogyan kell működtetni? Tulajdonképpen meglepően egyszerű. Annyit kell mondanunk: „Hiszem, hogy megkapom!”

Valami történik a szellemedben, amikor kimondod ezeket a szavakat. Nem értem, hogyan, de így van. Nem értem, honnan tudja az emésztő rendszerem, hogy mit kell tenni, amikor lenyelek valamit, de tudja. Nekem csak ennem kell, és működik a dolog. Nem kell működtetnem. Nem kell éreznem, hogy megtörténik. Egyszerűen megtörténik. A testünket így teremtette Isten.

Hasonlóképpen, amikor Isten drága ígéreteivel „táplálkozol”, és „lenyeled” azokat a szellemedbe azáltal, hogy azt mondod: „hiszem, hogy megkapom,” felszabadul a hited. Nem neked kell működtetned. Nem kell érezned semmit. Egyszerűen megtörténik. Az újjászületett szellemünket így teremtette Isten.

Amikor folyamatosan azt vallod: „hiszem, hogy megkapom a gyógyulásomat,” vagy „hiszem, hogy az anyagi szükségeim be vannak töltve,” majd igékkel megtámogatod ezeket a kijelentéseket, akkor hit szabadul fel, ami által ezek a szükségek be lesznek töltve.
Ahogy Kenneth Hagin mondja: „legyen bekapcsolva a hitkapcsolód”. Gloria és én felfedeztük, hogy az egyik módja ennek az, ha ezt a kifejezést használjuk: „hiszem, hogy megkapom”. Szoktuk ezt mondani, amikor imádkozunk. Szoktuk mondani, amikor dicsérjük Istent. Szoktuk mondani, amikor olvassuk az Igét.

Különösen akkor szoktuk használni, amikor úgy tűnik, hogy nem kapjuk meg, amiben hiszünk. Amikor minden reménytelennek tűni, akkor mondjuk a leghangosabban. Hiszem, hogy megkapom!

Működésbe akarod hozni a hitedet? Akkor tedd ezt a három szót a szótárad legfontosabb részévé. Használd őket minden nap. Hamar fel fogod fedezni, ahogy mi is: működnek!

Igei olvasmány: Márk 11:12-24


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: