Szerző: andrelowoa | február 3, 2009

Lépj ki a bűn árnyékából

Másnap látá János Jézust hozzá menni, és monda: Ímé, az Istennek ama Báránya, aki elveszi a világ bűneit!

– János 1:29

Jézus azért jött, hogy elvegye a bűneinket. Érted, mit jelent ez? Azt jelenti: Isten Jézus vére által teljesen eltörölte a bűn erejét, hogy te, mint újjászületett hívő, úgy élhess, mintha az soha nem is létezett volna. Egyszer s mindenkorra kiléphetsz a bűn árnyéka alól.

De meg kell értened, hogy ez még nem garantálja a bűntelen életet. Előfordulhat, hogy megbotlasz, és bűnbe esel. Viszont ígéretet kaptál Istentől – és erre Jézus vére a garancia –, hogy ha megvallod a bűnödet, akkor Ő hű és igaz, hogy megbocsásson, és megtisztítson minden hamisságtól.

Nem kell annak a bűnnek az árnyékában élned egy percig sem, ha van annyi sütnivalód, hogy megtérsz, és elfogadod Isten bocsánatát.

”Ó, Copeland testvér, de olyan rosszul érzem magam emiatt a dolog miatt!”

Nem számít, hogyan érzed magad miatta. Tedd meg hittel. Tanulj meg gyors lenni a megtérésre. Aztán állj fel, és nevess az ördög képébe.

Emlékszem egy ilyen esetre. Csúnya hibát követtem el, és aznap este prédikálnom kellett. Olyan bűntudatom volt, hogy azt mondtam az Úrnak, nem fogok prédikálni. „Uram, szerezned kell egy másik prédikátort ma estére, mert én nem megyek el az összejövetelre.”

Hirtelen a Szellem szólt a bensőmben: „Megvallottad azt a bűnt előttem, Kenneth?”

”Igen.”

”A vért, ami megszentelt téged, tisztátalannak tartod?”

”Ó, Istenem, nem!” — válaszoltam.

”Pedig ezt teszed,” — mondta. „A szavamat adtam, hogy ha megvallod előttem a bűnödet, akkor nem csupán megbocsátok, de meg is tisztítalak attól a bűntől, és a feledés tengerébe vetem. Nem szép, hogy újra felemlegeted.”

Én mondom, azon nyomban elfelejtettem azt a dolgot, bemasíroztam az összejövetelre, aztán két és fél órát prédikáltam Isten megbocsátásáról!

Ne hagyd, hogy a bűntudat és a méltatlanság érzése megraboljon Jézus vérének erejétől. Térj meg, és lépj ki hittel a bűn árnyékából Isten megbocsátásának csodálatos világosságába!

Igei olvasmány: János 1: 1-34


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: