Szerző: andrelowoa | február 5, 2009

Különleges védelem

A tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson.

– János 10: 10

Ha azt nézzük, hogy az ördög mennyire gyűlöli az embert, és milyen elszánt arra, hogy elpusztítsa, nem csoda, hogy ilyen sok tragédia és katasztrófa történik a világban. Valójában meglepő, hogy nem történik több!

Egyszer megkérdeztem erről az Urat, és azt mondta, hogy a sötétség birodalmának sok időre van szüksége, hogy nagy katasztrófákat előkészítsen. Vegyük például a repülőipart. Rendkívül ellenőrzött iparág, és nagyon komolyan betartják a szabályokat, mert a repülésben a biztonság elsődleges fontosságú. Egy ilyen szigorúan ellenőrzött rendszer esetében az ördögnek nagyon meg kell dolgoznia azért, hogy katasztrófát tudjon okozni.

Nem tud csak úgy bármikor jönni, és felforgatni a dolgokat. Ha megtehetné, akkor még ma leszedne minden repülőgépet az égről. De nem tudja megtenni.

Miért? Mert meg van kötve. A Biblia szerint az ember számára ismert módszerekre van korlátozva. Bizonyos feltételeket meg kell teremtenie természetes szinten, ha kezet akar rád emelni. Ehhez embereket kell használnia.

De hála Istennek, mi nem vagyunk az ember számára ismert dolgokra korlátozva. Mi szabadon használhatjuk azt, ami Isten számára ismert! A harcot különleges fegyverekkel vívjuk. Mit jelent ez? Azt, hogy az ördögöt szépen összekötözöd, berakod egy zsákba, és bekötöd a zsák száját.

Az ördög nem tud neked ártani, csak ha helyet adsz neki. Nem tud egyszerűen besétálni az életedbe, és lopni, pusztítani, csak akkor, ha bűnbe, kétségbe, tudatlanságba és engedetlenségbe tud vinni téged. Ha tehát bajt okozott neked, akkor kérd a Szent Szellemet, hogy mutassa meg, hol engedted be ezeket. Aztán térj meg, és szabadulj meg tőlük.

Ha ezt megtetted, akkor vedd elő az Istentől kapott fegyvereidet, és két kézzel lőj az ellenségre. Vedd elő az Igét. Imádkozz. Használd a hitedet, és kötözd meg vele az ördögöt. Használd Isten különleges, rendkívüli erejét, hogy megkötözd az ördögöt, és akkor nem tud ártani neked.

Igei olvasmány: Efézus 6: 10-18


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: