Szerző: andrelowoa | február 6, 2009

Inkább adj hálát Istennek

Ha lehetséges, amennyire rajtatok áll, minden emberrel békességben éljetek.

– Róma 12: 18

Amikor még fiatal keresztény voltam, képtelen voltam bárkivel is békességben élni! Valahányszor kinyitottam a számat, mondtam valami csúnyát. Folyton megbántottam azokat, akik közel álltak hozzám. Egész pontosan, velük durvábban beszéltem, mint másokkal.

Gloria vezetési stílusát olyan sokszor kritizáltam, hogy alig volt hajlandó mellettem vezetni. Annyit kritizáltam a gyerekeimet, hogy kezdtek kerülni. Nem akartam érzéketlen lenni, de nem tudtam megállni. Megszoktam, hogy gorombán szólok, és nem tudtam, hogyan lehetne ezen változtatni.

Aztán rátaláltam az Efézus 5:4-re, ami így szól: „[Ne legyen közöttetek] undokság, vagy bolond beszéd, vagy trágárság, melyek nem illenek: hanem inkább hálaadás.” Ahogy olvastam, rájöttem, hogy az eddigiek helyett a hálaadás szavait kell szólnom. Az megoldja a problémát. Végül is, nem tudok egyszerre undok lenni, és hálát adni Istennek. Nem tudom kritizálni a körülöttem lévőket, ha hálás vagyok értük.

Azonnal el is határoztam, hogy elkezdem működtetni ezt az alapelvet. Egyik nap éppen a fiam szobájába tartottam, hogy jól elverjem valamiért, és felismertem hogy ez a régi viselkedésem. Egyszerűen megálltam, és azt mondtam magamnak: „Az Ige szerint az ilyen viselkedés nem helyénvaló, ezért most megállok, és hálát adok Istennek.” Miután egy-két percig dicsértem az Urat, már nem is voltam olyan mérges.

Ha te is megszoktad, hogy gorombán beszélsz, akkor kezdd el megváltoztatni ezt a mai napon. Amikor valaki keresztbe tesz neked a munkahelyeden, az iskolában, vagy bárhol, és kísértést érzel arra, hogy gorombán szólj hozzá, állj meg! Szánj rá néhány percet, hogy dicsérd Istent, és hálát adj Neki. Ha egyszer elkezdesz azon gondolkozni, hogy Isten milyen jó, akkor azokat a goromba, dühös szavakat ki sem akarod mondani.

Ahelyett, hogy megsebeznéd a szavaiddal az embereket, gyakorold Isten dicséretét. Így könnyű lesz békességben élni másokkal!

Igei olvasmány: Efézus 4: 26-32, 5: 1-4


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: