Szerző: andrelowoa | február 6, 2009

Ráhagyatkozva

Végezetre atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az Ő hatalmas erejében. — Efézus 6,10.
1932-ben történt San-Diegóban, hogy az USS Akron nevű óriási léghajót egy acél-árbochoz próbálták rögzíteni, miközben a rögzítő köteleket kétszáz tengerész tartotta.
Egyszer csak, egy váratlan fordulattal, a léghajó felszökkent a levegőbe. Néhányan nem engedték el a kötelet, így a léghajó magával röpítette őket, és pillanatok múlva lezuhantak a földre. Miután többen leestek, egyetlen ember fenn maradt, a kötélbe kapaszkodva.
Lehetett látni, amint a léghajó felszáll vele a magasba. Az emberek sikoltoztak és ájuldoztak. Tudták, hogy nem képes sokáig kapaszkodni, akármelyik pillanatban leeshet, és akkor a vége biztos halál.
Egy és háromnegyed óra elteltével azonban, amikor vissza tudták húzni a léghajót a kikötő árbocához, a tengerész még mindig ugyanúgy függött a léghajón. Mentőautó várta, hogy kórházba vigye, de azt mondta, semmi baja sincs. Megkérdezték tőle, hogyan volt képes ilyen sokáig kitartani. Elmondta: mivel felfedezte, hogy a kötele mintegy százhúsz centis, így, mialatt egyik kezével kapaszkodott, a másik kezével körbekötötte a derekát, és így a kötél megtartotta. Egyszerűen csak lebegett egész idő alatt.
Sok keresztény próbál megkapaszkodni és kitartani, de nem sikerül, elfogy az erejük. Néhányan el is buknak. Pedig, csak arra lenne szükségük, hogy beburkolják magukat Isten ígéreteibe, és ráhagyatkozzanak az Úrra, szabadon, mint ez a tengerész, élvezve közben a tájat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: