Szerző: andrelowoa | február 9, 2009

Megtartja a szavát

Gondom van az én Igémre, hogy beteljesítsem azt. — Jeremiás 1,12.
Biztos lehetsz benne: ha elfogadod Isten Igéjét, és arra alapozva cselekszel, Ő gondoskodik róla, hogy beteljesítse Igéjét a te életedben. Neked csak cselekedned kell az Ige alapján. Nagyon fontos, hogy megtanuld ezt az egyszerű leckét.
Az Ige alapján cselekedni nem görcsös erőlködést jelent, sem nem sírás-rívást jelent. Egyszerűen csak azt teszed, amit Isten mondott, és ez meghozza a kívánt eredményeket.
Néhány évvel ezelőtt, miután hosszú órákat erőlködtem anyagi dolgokért és a családom egészségéért imádkozva, kimerülten lefeküdtem a gyülekezeti oltár elé. Végre aztán lecsendesedtem, és az Úr szólni tudott hozzám.
— Mit csinálsz most? — kérdezte. — Én azért jöttem ide, hogy imában áttörést érjek el — mondtam. — Mit értesz azon, hogy “áttörést elérni az imában”? — Azt gondoltam, addig imádkozom, amíg kapok valamiféle érzést, vagy bizonyosságot arról, hogy a szükségeim be lesznek töltve. 365 mérföldnyire vagyok az otthonomtól. Úgy gondoltam, bizonyosságot szerzek afelől, hogy a gyermekeim egészségesek, és az anyagiak rendben vannak. — Az én Igém nem elég neked? Úgy teszel, mintha az Ige nem lenne igaz. Úgy tűnik, abban bízol, ha elég hosszan és elég hangosan imádkozol, végül meggyőzöl engem arról, hogy nem vagyok hazug, és megtartom a szavamat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: