Szerző: andrelowoa | február 14, 2009

A szeretet a motor

Ez az én parancsolatom, hogy szeressétek egymást, amiképpen én szerettelek titeket. Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.

– János 15: 12-13

Szeretet. Ez az első és legfontosabb parancsolat, amit Jézus adott nekünk, mégis nagyon sok hívő figyelmen kívül hagyja.

Olyan hívőkről beszélek, akik rengeteg igeverset tudnak idézni, 35-40-szer szólják Jézus nevét egy nap, és mégis érzéketlenek a családjuk vagy barátaik szükségei iránt. Annyira elfoglaltak „Isten szolgálatával”, hogy nincs idejük az emberek felé szolgálni. Viszálykodás kíséri őket.

Lehet, hogy 45 éve újjászülettél, és egész nap nyelveken imádkozol, mégis, ha viszálykodás van a szívedben, akkor nem gyakorolod Jézus szeretet parancsolatát, és a szellemi dolgok bolondságok neked.

Amikor ilyen állapotban vagy, Jézus neve nem működik számodra. A hit nem működik számodra, mert a Biblia szerint a hit szeretet által működik. A Szellem egyetlen ajándéka sem fog megnyilvánulni az életedben, mert nem jársz szeretetben. Az 1Korinthus 13 mondja ezt.

Meg akarod tapasztalni Isten hatalmas erejét az életedben? Akkor kezdj el engedelmeskedni a szeretet parancsolatának. Kezdd el szeretni a körülötted lévőket.

A szeretet a motor. Isten ereje nem működik nélküle az életedben. Ezért nem látjuk sokszor Isten erejét megnyilvánulni a Krisztus Testében. A mai naptól kezdve ezt megváltoztathatjuk. Törekedhetünk arra, hogy Isten Igéje gazdagon lakozzék bennünk. Eltökélhetjük a szívünkben, hogy megtartjuk Jézus parancsolatait, és bátorsággal, hatalommal szóljuk az Ő nevét. És ami a legfontosabb: szeressük egymást.

Ha ezt megtesszük, akkor valóban meg fog nyilvánulni Isten ereje az életünkben.

Igei olvasmány: 1Korinthus 13: 1-8


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: