Szerző: andrelowoa | február 20, 2009

Öröm – egy nagyon valóságos erő

Az Úrnak öröme a ti erősségtek.

– Nehémiás 8: 10

Az öröm nem egy meleg, boldogító érzés, amit néha-néha megtapasztalsz, amikor jól mennek a dolgaid. Sokkal több ennél. Az öröm az egyik leghatékonyabb szellemi erő a világon.

Olvasd el újra a Nehémiás 8: 10-et, és elmondom, miért van ez így. Ha kivennéd ebből a versből azt, hogy „az Úr”, akkor azt fogod látni, hogy a vers szerint az öröm: erő. A két szó felcserélhető.

Ezért kulcsfontosságú az öröm. Nem élhetsz hitben, ha nem vagy erős az Úrban, és amikor az Úr meg akar téged erősíteni, az örömöt használja ehhez!

Az öröm nem csupán elmebeli állapot. Nem mulandó érzés. Az öröm nagyon valóságos erő, aminek a sátán nem tud ellenállni. Ahogy a félelem megadja magát a hitnek, úgy az elbátortalanodás is meg kell, hogy adja magát az örömnek.

Mivel az öröm a Szent Szellem egyik gyümölcse, már benned van. De fejlesztened kell, meg kell vallanod, és az örömnek kell téged vezérelnie, ha meg akarod tapasztalni az erejét.

Bármilyen helyzettel nézel is szembe, teljes lehetsz örömmel. Erős lehetsz az Úrban. Igénybe veheted a Szent Szellem ellátását, ami benned van, és győztes leszel.

Örvendezz!

Igei olvasmány: Zsoltárok 18: 28-50


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: