Szerző: andrelowoa | február 21, 2009

Az Úr dicsőségét szemlélvén

És ne szabjátok magatokat e világhoz, hanem változzatok el a ti elméteknek megújulása által.

– Róma 12: 2

A bensődben tökéletes vagy – Jézus képére lettél újjáteremtve. De lehet, hogy kívülről nézvést elég messze állsz ettől a tökéletességtől. Létezik-e erre megoldás? Igen! A titok az elme megújításában rejlik.

A Róma 12: 2 szerint, ha megújítod az elmédet, akkor „elváltozol”. Az „elváltozás”, görögül metamorfózis, az Igében két másik helyen is előfordul.

Az egyik, amikor Jézus Mózessel és Illéssel beszél a hegyen, és elváltozik. A másik pedig a 2Korinthus 3: 18-ban. Így szól ez a vers: „Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk dicsőségről dicsőségre az Úrnak Szellemétől.”

Elváltozás. Erőteljes, izgalmas kifejezés, ami leírja, mi történik veled, ha időt töltesz azzal, hogy az Urat „szemléled” az Igében és imában. Ha időt töltesz az elméd megújításával, a külső lényed átalakul, épp úgy, ahogy a hernyóból pillangó válik. Ahelyett, hogy a világ képére változnál el, az újjászületett szellemedhez kezdesz hasonlóvá válni, ami megigazulásban és valóságos szentségben teremtetett.

Szánj időt arra, hogy elvonulj a világtól Isten Igéjét tanulmányozni. Elmélkedj rajta, és hagyd, hogy belülről kifelé megváltoztasson. Változz el az elméd megújulása által, és engedd szabadon a gyönyörű szellemi pillangót, ami benned él!

Igei olvasmány: 2Korinthus 3: 6-18


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: