Szerző: andrelowoa | február 22, 2009

Légy hajlandó várni

Aki megőrzi száját és nyelvét, megtartja életét a nyomorúságtól.

– Példabeszédek 1: 23

Egyszerűen nincs más út. Ha áldott életet akarunk élni, akkor a szavainkat összhangba kell hoznunk Isten szavaival. Nem csak néhány órára vagy néhány napra, hanem állandó jelleggel.

Ha már próbáltad, tudod, hogy nem könnyű. Ahogy telik az idő, és úgy tűnik, a körülményeid soha nem akarnak jobbra fordulni, nem könnyű kitartóan Isten Igéjét szólni. De ezt kell tenned, ha aratásra vágysz.

Amikor Kenneth a gyarapodásról kezdett prédikálni, az én cipőm talpa lyukas volt. De tudtuk, hogy a pénzügyi problémáink nem változtatják meg Isten Igéjét. Tudtuk, hogy a gyarapodás ígéretei igazak, akkor is, ha mi még nem birtokoljuk. Ezért, még ha olykor bolondnak éreztük is magunkat, továbbra is arról beszéltünk, hogy Isten bőségesen betölti a szükségeinket.

Később felismertem, hogy az Ige akkor működésbe lépett az érdekünkben, amikor elhittük, kimondtuk, és annak alapján irányítottuk az életünket. A termés abban a pillanatban elkezdett növekedni, amikor az első magokat elvetettük. Csak idő kellett ahhoz, hogy kibújjanak a földből.

Sokan nem tartanak ki eddig. Elkezdenek vetni, és ha nem látnak azonnali eredményeket, amikor a bankszámlájukon megfogyatkozik a pénz, és fizetni kell az albérletet, akkor elbátortalanodnak, és a kudarc, a szükség szavait kezdik el szólni. A saját szavaikkal rántják ki a termést a földből, ezért soha nem élvezik a gyümölcsét.

Legközelebb, amikor hitben kinyúlsz akár anyagi dologért, akár másért, emlékeztesd magad erre. A legelején határozd el, hogy nem engeded, hogy a várakozás elbátortalanítson. Ragaszkodj ehhez, amíg Isten Igéje megnyilvánul az életedben. Légy türelmes, és a szavaid legyenek összhangban az Igével. Az aratásod ideje eljön!

Igei olvasmány: Példabeszédek 18: 4-8, 20-21


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: