Szerző: andrelowoa | február 23, 2009

Ne félj!

De Jézus azonnal szóla hozzájuk, mondván: Bízzatok; én vagyok, ne féljetek! — Máté 14,27.
Isten sohasem közelít a félelem üzenetével. Elkezdheted az Ószövetségnél, és végigmehetsz az Újszövetségen, azt fogod látni, valahányszor Isten kinyilvánította magát az embereknek, ha angyalokat küldött, vagy ha Jézust magát, mindig azzal az üzenettel jöttek: „Ne félj”, „ne rettegj”. A félelem nem Istentől van. A félelem az ördögtől van. A keresztényeknek pedig, beleértve a prédikátorokat és a tanítókat is, nem lenne szabad félelmet táplálniuk az emberekbe. Olyan sok félelmet hallunk prédikálni; a betegségtől és erőtlenségtől való félelmet, a világban történtektől és az ördögtől való félelmet.
Sokan úgy prédikálnak a démonokról, hogy félelmet keltenek az emberekben. Én nem úgy prédikálok az ördögről és a démonokról, hogy az az emberekben félelmet keltsen. Prédikálok róluk is, de azt prédikálom, hogy hatalmunk van felettük, hogy mindig emlékeznünk kell arra, valahányszor csak szembesülünk az ördöggel: az ördög egy legyőzött ellenség.
A félelem nem az egyház üzenete. A hit az egyház üzenete. A bátorság az egyház üzenete. Az egyház üzenete az, hogy: „Ne féljetek!”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: