Szerző: andrelowoa | május 30, 2009

Mondd el a jó hírt

Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket, és reánk bízta a békéltetésnek Igéjét.

– 2Korinthus 5: 19

Nagyon kevés elveszett ember hallja a valódi evangéliumot – a jó hírt – manapság. Miért? Mert keresztények sokasága foglalkozik azzal, hogy azt hirdesse a világnak: Isten haragszik rájuk, mert ők olyan rettentő rosszak. Egyesek ezt jó hírnek nevezik – de nem az! És nem ilyen dolgok hirdetésére küldött el minket Isten.

Ő a békéltetés Igéjét bízta ránk!

Azért küldött minket, hogy elmondjuk a jó hírt: Isten visszaállította a harmóniát, a közösséget Önmaga és az ember (minden ember) között. Nem csak a hívőkre nézve. Nem csak a gyülekezetedbe járó hívőkre, hanem mindenkire!

Ez így van. Isten a legelvetemültebb bűnöst is éppúgy megbékéltette magával, mint téged. Nézzük meg a Róma 5: 10-et, és megérted, miről beszélek. Így szól a vers: „mikor ellenségei voltunk, megbékéltettünk Istennel az Ő Fiának halála által.” [5]

Megbékéltettünk. Ez múlt idő. Isten már helyreállította a közösséget Önmaga és a világ között. Akkor tette, amikor Jézuson kívül még nem volt a földön senki, aki hitt volna az újjászületésben. Akkor, amikor még az egész világ bűnben élt.

Jézus halála és feltámadása által Isten minden férfit, nőt és gyermeket megtisztított; megbocsátott nekünk, és helyreállította a Vele való közösségünket. Most annyit kell tennünk, hogy mindegyikünk elfogadja a jó hírt.

Ez az a jó hír, az Ige, amit Isten adott nekünk. Ezt kell megosztanunk az elveszettekkel. Ha megtesszük, garantáltan nem lesznek sokáig elveszettek!

Igei olvasmány: 2Korinthus 5: 10-21


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: