Szerző: andrelowoa | május 31, 2009

Élj a feltámadás erejében

Eltemettettünk azért Ővele együtt a keresztség által a halálba: hogy miképpen feltámasztatott Krisztus a halálból az Atyának dicsősége által, azonképpen mi is új életben járjunk.

– Róma 6: 4

Minden hívőben ugyanaz az új élet van, amit Isten Jézusnak adott, amikor feltámasztotta Őt a halálból. A régi bűnös, aki egykor voltál, meghalt. Új teremtés lettél a bensődben.

A feltámadás életével vagy teljes!

A bűn, az engedetlenség és az önzés azonban meg tudja akadályozni, hogy ez az élet kiáradjon. Noha újjászülettél, a bűn képes elválasztani Isten erejétől. A feltámadás élete csak szunnyad a bensődben, ha bűnben élsz.

A bűnt nem tudod legyőzni azzal, hogy megpróbálsz vele szakítani. Úgy tudod legyőzni, ha azt az új életet követed, amit Isten a bensődbe helyezett, ha időt töltesz az Igében és imádságban. Ha ezt teszed, Isten Szelleme megerősít, és képessé tesz arra, hogy a bűnt a lábad alá vesd.

De ne veszítsd szem elől, hogy a Szent Szellem nem egymaga vesz uralmat a régi testi szokásaidon. Rád vár, hogy megtedd a kezdő lépést. Aztán megerősít, hogy ki tudj tartani a döntésed mellett mindvégig. Megtanít téged, hogyan éld azt az új életet, ami benned van.

Tedd meg ma az első lépést azzal, hogy az Ő segítségét kéred. Mondd ezt: „Uram, arra vágyom, hogy megtapasztaljam az erőt, ami által ezt az új életet élhetem napról napra. Eltökéltem a szívemben: nem hagyom, hogy a bűn irányítson. Kijelentem, hogy meghaltam a bűnnek. Jézus nevében. Időt szentelek az imának és az Igének. Hiszem, hogy a Szent Szellem így felfrissülést ad. Hiszem, hogy elkezdek a feltámadás erejében élni, amit Te helyeztél a bensőmbe.”

Igei olvasmány: Róma 7: 1-6


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: