Szerző: andrelowoa | július 11, 2009

Várj el eredményeket

Nincs semmitek, mert nem kéritek. Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek.

––Jakab 4:2-3

Be van töltve minden szükséged? Ha nem, miért nem?

Isten Igéje szerint ez vagy azért van, mert egyáltalán nem imádkozol a szükségeid felett, vagy azért, mert amikor imádkozol, nem jól imádkozol.

Mit jelent az, hogy rosszul imádkozni? Sokszor ez egyszerűen annyit jelent, hogy a nélkül imádkozunk, hogy eredményeket várnánk. Tudod, sok hívővel van ez így. Egyfajta szellemi játékként használják az imát. Csak játszadoznak vele. “Ennek valószínűleg nincsen sok értelme” – gondolják. “De ki tudja? Abból nem lehet baj, ha megpróbálom.”

Ha ilyen a hozzáállásod, akkor változtasd meg! Kezdd komolyan venni az imát. Ne imádkozz többet azért, mert ez helyes dolog. Ne imádkozz többet azért, mert az istentiszteleten ilyenkor mindig imádkozol. Kezdj el azért imádkozni, hogy kapj valamit.

Kezdj el Jézus nevében imádkozni, Isten Igéje alapján, és minden egyes alkalommal várd el, hogy megkapod, amit kérsz. Nem elbizakodottság ez egy kicsit? Nem, hanem bátorság, és neked bibliai jogod van arra, hogy bátor legyél.

Isten Igéje szerint neked állandó meghívásod van a Mennyei Atyádtól, hogy “járulj bizodalommal (bátran) a kegyelem királyi székéhez, hogy nyerj…” (Zsidó 4:16). A “nyerni” szó a bizonyosság szava. A szótár szerint azt jelenti, “megszerezni”.

Tehát imádkozz és várd el, hogy elnyered azt, amire szükséged van, nem csupán néha, hanem minden alkalommal! Amikor mégis megválaszolatlan marad az imád, ne somfordálj el, ezt mondva: “Hát, soha nem lehet tudni, Isten mit fog tenni.” Birkózz meg bátran a problémával! Menj Isten elé imában és az Igével, keresd meg, hol hibáztad el, és javítsd ki a hibát.

Amikor Isten elé járulsz a megfelelő, Igén alapuló, Szellemtől vezérelt imában, akkor igenis pontosan fogod tudni, mit fog tenni. Válaszolni fog neked. Be fogja tölteni a szükségedet pontosan úgy, ahogyan kérted Tőle. Várd el, hogy ezt ma is megtegye.

Igeolvasás: 1 János 5:4-15


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: