Szerző: andrelowoa | július 21, 2009

Kulcs a bizodalomhoz

Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez. És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az Ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek Őelőtte.

–1 János 3:21-22

Soha nem úszod meg szárazon, ha engedetlen vagy Istennel szemben.

Vannak, akik azt gondolják, hogy meg tudják. Azt gondolják, ha senki nem tudja meg, akkor nem lesz belőle baj. Végül is, Isten kegyelmes. Ő nem fogja ezt felróni nekik, ugye? És ha senki más nem tud róla… nem mindegy?

Nem ismerik fel azt, hogy a saját szívük fog problémát okozni nekik. A saját szívük fogja elkezdeni kárhoztatni őket. Mindenki más nagyszerűnek gondolhatja őket. Mindenhol hit-beszéd jöhet ki a szájukból, de amikor Isten elé mennek imában, akkor kétségekkel és félelmekkel lesznek teljesek, ami megakadályozza őket abban, hogy az imájukra választ kapjanak.

Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos az Úr felé engedelmességben élni. Az engedelmes élet olyan szellemi bátorságot ad neked, amilyet még nem tapasztaltál. Bátorságot ad az imában, bátorságot a hitben. Bizalmat ad Isten iránt – ahogy Pál apostol mondja –, amely nincsen meg azoknak, akik bűnben megpróbálják szárazon megúszni.

Nem azt mondom, hogy tökéletesnek kell lenned. Hogy soha nem követhetsz el hibát. De engedelmesnek kell lenned annak a világosságnak, ami már a tiéd. Szánj időt rá, hogy figyelj Isten Szellemére, és válaszolj Neki. Amikor azt mondja, hogy tegyél meg valamit, akkor tedd meg.

Amikor így teszel, akkor a bensődben bizodalmat kapsz. Ez nem olyan, amit az értelmeddel idézel elő, vagy bebeszéled magadnak. Egyszerűen csak ott lesz. Ahelyett, hogy elárasztanának a kétségek és olyan érzések, hogy Isten Igéje nem fog működni a számodra, azt fogod találni, hogy teljesen elhiszed, hogy az Ige működik a számodra. Bízni fogsz Istenben, és együtt fogsz vele áradni. Eljutsz arra a helyre, amit a Biblia így nevez: „az Úrban való nyugalom”.

Emlékezz erre: bár a bűneidért való ár örökre meg lett fizetve, az engedetlen élet sokba fog neked kerülni. Abba a bátorságba fog kerülni, ami jog szerint a tiéd Jézusban. Meglopja a hitedet, és félelemmel bombáz.

Ne hagyd, hogy a szíved kárhoztatása megrövidítse a bizodalmadat. Cselekedd azokat a dolgokat, amelyek tetszésére vannak Istennek, és akkor bizodalommal teljesen járhatsz Isten országában.

Igeolvasás: 1 János 3:21-22


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: