Szerző: andrelowoa | július 21, 2009

Lelki éberség

Legyünk éberek! Mert az alvók éjjel alusznak … mi azonban a nappal fiai vagyunk.
(1 Thess 5, 6-8)

Nem vagyunk a sötétség emberei, hanem a nappal fiai – mondja az apostol. Ezért éberség illik hozzánk. Ha egyszer nappal lett életedben, legyen vége az alvásnak! Ha a mi hajnalcsillagunk, Jézus Krisztus, felkelt a szívünkben, akkor virrad, nappalodik. Nyissuk fel hitünk szemét, hadd áradjon be a lélekbe a világosság és ragyogja be bensonk minden kamrácskáját, míg a sötétség legutolsó maradványa is eltunik. Most már tartsd nyitva a szemedet! Eloször is Jézusra nézz! Az ébrenlétben egyrészt nyitva tartjuk a szemünket, hogy felismerjük a fenyegeto veszélyeket és kísértéseket, másrészt mindig az Úron pihen tekintetünk.

A felébredt hívo ember elmondhatja: „Szemeim mindig az Úrra néznek, mert O húzza ki a torbol (csapdából) lábamat” (Zsolt 25, 15). Ébren lenni azt jelenti: Az Úr Krisztus jelenlétében maradni. „Járj énelottem!” – „O mindig szemeim elott van” – mondja Dávid. Az egyszeru, oszinte szem kétfelé kacsintgatás nélkül egyedül Jézusra néz. Ha álmosak vagyunk, akkor a szemünk zavaros is. Az álmos elott minden ide-oda libeg, végül egészen lecsukódik a szeme. – Ha Jézust elveszítjük szemünk elol, ki vagyunk téve minden veszélynek. Csak az O világosságában látjuk meg ellenségeinket is. Felismerjük a közeledo kísértést és vigyázunk különösen érzékeny pontjainkra, ahol könnyen sebezhetok vagyunk.Ha az ellenség támad, Jézushoz meneküljünk, az O karjaiban biztonságban vagyunk.

Az elalvás veszélye nagy. Álmos vagy alvó keresztyénekkel vagyunk körülvéve. Az álmosság lelke ragadós. Könnyen elotérbe tolakszik a földi érdek; a világ csalogatása megvesztegetoen és álmosítóan hat lelki szemünkre. Észrevétlenül közönyösebbé leszünk. Az Úr Jézus már nem áll olyan világosan lelki szemeink elott. Tekintetünk meghomályosodik, elfátyolozódik és így az ellenségnek több hatalma van arra, hogy észrevétlenül ránk törjön és elbuktasson. – Legyünk hát éberek! Gyakoroljuk magunkat abban, hogy szüntelenül Jézusra nézünk és az O világosságát engedjük be a szívünkbe! Ne rejtozzünk el soha az O szeme elol! Ne kerüljük ki tekintetét akkor sem, amikor vádlón néz ránk. Álljunk ellene naponta az álmosító hatalmaknak! „Boldogok azok a szolgák, akiket ébren talál az Úr, amikor visszajön!”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: