Szerző: andrelowoa | július 24, 2009

Hagyd magad mögött a múltat

De egyet cselekszem, azokat, amelyek hátam mögött vannak, elfelejtem, azoknak pedig, amelyek előttem vannak, nékifeszülve, célegyenest igyekszem az Istennek a Krisztus Jézusban onnét felülről való elhívása jutalmára.

– Filippi 3:14

Szellemi botlások és sérülések. Belső fájdalmak, amelyek, úgy tűnik, nem akarnak elmúlni. Legtöbben tudjuk, milyen ezektől szenvedni, de kevesen tudják közülünk, mit tegyünk ezekkel.

Tovább bicegünk, remélve, hogy azok a rejtett sebek valamilyen csodával határos módon elmúlnak, és azt gondoljuk, hogy a depresszió gyötrő érzése (egy kicsivel több alvás vagy egy kis desszert segítségével) talán végül elmúlik.

De így történik ez valójában? Nem!

Én tudom. Megéltem már.

De hála Istennek, nem vagyok így többé. Elmondhatom, hogy az elmúlt években szembenéztem néhány kemény szellemi csatával. És úgy találtam, hogy a csaták során megverhetnek és megsebesíthetnek a bensőmben – ez éppen olyan biztos, ahogy egy ökölharc során külsőleg megsebesíthetnek és megverhetnek.

Mielőtt újjászülettem, megtanultam, hogy fizikailag milyen pusztító tud lenni egy valódi verekedés. Mégis, akármilyen rosszul éreztem is magam, egy néhány napos pihenés megtette a magáét.

Azonban egy megsebesített szellem gyógyulása nem jön ilyen könnyen. Valójában az idő múlása gyakran még ront az állapotán.

Ennek a következő az oka: ahelyett, hogy a fájdalmas kudarcokat magunk mögött hagynánk, addig időzünk azokon, ameddig a kudarcok valóságosabbá válnak a számunkra, mint Isten ígéretei. Addig összpontosítunk rájuk, amíg belesüllyedünk a depresszióba, és ott megrekedünk, mert félünk attól, hogy ha továbbmegyünk, akkor újra elbukunk.

De van kiút. Ha a depresszió miatt szellemi zuhanórepülésben vagy, akkor mindaz, amit tenned kell, hogy ebből kikerülj, annyi, hogy leveszed a szemedet a múltról, és a jövőre tekintesz – egy olyan jövőbe, amelyet Jézus Krisztus garantált neked hatalmas és értékes ígéretei révén az Igében.

Elképzelhető, hogy ez kezdetben nem fog könnyen menni. Az elmédnek valószínűleg több éves tapasztalata van a múltra való összpontosítás területén. Akár egy öreg ló, ami mindig szokásához híven az istálló felé veszi az útját, a gondolataid is valószínűleg abba az irányba fognak vágtatni, ahányszor csak elengeded a gyeplőt.

Tehát ne engedd el a gyeplőt. Tartsd szorosan. Tudatosan elmélkedj Isten Igéjén. A múltról szóló gondolatokat helyettesítsd igei ígéretekkel a jövődről, és legyél ebben kitartó. Ha így teszel, sebesült katona helyett győztes harcos válik belőled, amilyennek Isten teremtett téged.

Igeolvasás: Filippi 3:12-21


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: