Szerző: andrelowoa | július 26, 2009

Lakomázz az Igéből

Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Istennek szájából származik.

–Máté 4:4

Isten Igéje az a szellemednek, ami a kenyér a testednek. Ha a testedet fizikai étellel táplálod, az fizikai erőt termel. Ha a szellemedet szellemi eledellel táplálod, az tényleges erőt, vagyis hitet eredményez. Amiként nem tudod megtenni, hogy egyszer eszel, majd több hétig ennek az emlékéből élsz csak, akként az sem lehetséges, hogy az Igét csupán az emlékezetedben tartod, és így vagy erős a hitben. Még ha százszor olvastad is, újra el kell olvasnod.

Tégy egy próbát: csukd be a szemedet, és képzeld el, hogy egy citromot szeletelsz. Most vedd a fogad közé a citromot, és amikor azt mondom, „három”, harapj rá olyan erősen, hogy a leve kifröccsenjen a szádba. Egy. Kettő. Három. Harapj!

Valószínűleg olyan élénken él benned, hogy milyen citromra harapni, hogy talán még mindig folyik a nyálad. De hadd kérdezzem meg: „Kaptál valami táplálékot ebből az emlékből?” Ugye, nem?

Emlékezetben tartani Isten Igéjét nem elég. Folyamatosan táplálkoznod kell abból, amit az Ige mond. Olvasd gyakran. Menj gyülekezetbe, ahol az Igét prédikálják.

Egy nap olvasni fogsz egy ismerős igeverset… egy verset, amit már ezerszer is olvastál… és hirtelen Isten a legnagyobb kijelentést fogja neked adni, amit valaha kaptál. Egy teljesen friss kijelentés jön abból a régi, ismerős versből! És valószínűleg pontosan az lesz az, amit tudnod kell az aktuális helyzetedre vonatkoztatva. Táplálkozhatsz az Igéből, amely a szellemedben van. De emlékezz erre: nem kaphatsz folyamatosan eredményt, ha nem töltesz időt imában és Isten Igéjében, és nem adsz szabad utat a Szellemnek, hogy naponta tápláljon téged.

Ne próbálj az utolsó szellemi táplálékod emlékéből élni. Újra töltsd fel magadat a hit erejével. Lakomázz már ma is Isten Igéjéből.

Igeolvasás: János 6:48-58


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: