Szerző: andrelowoa | szeptember 19, 2009

Egy szó az angyalokról

Mert az Ő angyalainak parancsolt felőled, hogy őrizzenek téged minden utadon.

– Zsoltárok 91:11

Itt az ideje rendbe tenni valamit. Az angyalok nem csak a tündérmesékben léteznek. Nem pufók, szőke hajú kisgyermekek, íjjal és nyíllal a kezükben. Az angyalok nagy, erős harcosok. Igaziak. Erőteljesek. És ha hívő vagy, kulcsfontosságú szerepük van az életedben.

Láthatjuk az egész Bibliában, mi mindenre képesek. Például, amikor Izrael népe Egyiptomból menekült, nyomában a fáraó seregével, a Biblia elmondása szerint az egyiptomi szekerek kerekei felmondták a szolgálatot. Egyszerűen nem gurultak tovább!

Szerinted, mi okozta ezt? Természetesen az angyalok!

Ők azóta sem vonultak nyugdíjba. Az angyalok ma is dolgoznak, ahogy eddig is.

Néhány évvel ezelőtt, Izrael egyik nagy háborúja idején történt, hogy az ellenség izraeli városokra szegezte a fegyvereit. Azok a fegyverek a létező legjobb katonai felszerelések voltak. Hatótávolságuk legalább húsz mérföld volt, és elektronikus irányzékkal voltak felszerelve, hogy minél pontosabban lehessen célozni.

Azonban valami különös dolog történt. Amikor elsütötték a fegyvereket, vagy túllőttek a célponton, vagy a célpont előtt esett le a lövedék. Tudjuk, hogy a fegyverek nem voltak meghibásodva, mert később az izraeliek megszerezték őket, és visszalőttek az ellenségre – teljes pontossággal.

Mi történt? Hát persze, hogy az angyalok!

Barátom, ez nem egy tündérmese, hanem egy valóságos példa arról, miként avatkoznak bele az angyalok Isten népének életébe a mai napon is. És ha te Isten gyermeke vagy, akkor joggal várhatod el, hogy Isten angyalai ehhez hasonló dolgokat tegyenek érted.

Tehát, legyen benned elvárás! Mondd ezt: „Köszönöm, mennyei Atyám, hogy az angyalaid őriznek engem minden utamon.” Ha megtetted ezt a hitmegvallást, akkor állj meg szilárdan. Ne félj. Ne ingadozz. Csak légy türelmes, maradj hitben, és meg fogod látni az Úr szabadítását.

Igei olvasmány: Cselekedetek 12:1-17


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: