Szerző: andrelowoa | szeptember 24, 2009

Isten akarata a szabadság

Az Úr pedig a Szellem; és ahol az Úrnak Szellem, ott a szabadság.

– 2 Korinthus 3:17

Szabadság. Ha egy szóban akarnánk megfogalmazni Isten akaratát, ez lenne az a szó. Isten azt akarja, hogy az emberek szabadok legyenek. Szabadok a bűntől, a szegénységtől, az elnyomástól, és minden más átoktól.

Jézus azért jött, hogy megadja nekünk ezt a szabadságot. Azt mondta: „Az Úrnak Szelleme van énrajtam, mivelhogy felkent engem, hogy a szegényeknek az Evangéliumot hirdessem… hogy a megtört szívűeket meggyógyítsam, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek és a vakok szemeinek megnyílását, hogy szabadon bocsássam a lesújtottakat” (Lukács 4:18). Jézus ugyanerre tanította a tanítványokat. És ha újjászületett hívő vagy, azt akarja, hogy te is ezeket cselekedd!

Néhányan talán azt mondják: „Hát, én nem tudom. Nem biztos, hogy ma is ez Isten akarata.”

Figyelj. A Biblia szerint Isten soha nem változik. Nem változtatta meg az akaratát a földet illetően. Nem tesz két, egymásnak ellentmondó dolgot egyszerre. Jézus élete tökéletesen példázta Isten akaratát 2000 évvel ezelőtt – és még mindig azt mutatja! Ezért adta nekünk azt az utasítást, hogy menjünk, és cselekedjük azt, amit Ő is cselekedett. Ezért küldte a Szent Szellemet – hogy erővel ruházzon fel bennünket ehhez a munkához.

Jézus most is az Atya tervét akarja megvalósítani itt a földön – de most már rajtunk keresztül. Addig kell dolgoznia rajtunk, amíg nem vagyunk hajlandóak letenni a hagyományainkat, és nem engedjük, hogy megvalósítsa az akaratát. Ezt tette a korai gyülekezet is. Nagy sikerrel indultak, mert azt tették, amire Jézus tanította őket. Bármerre jártak, az emberek szabaddá váltak.

Imádkozzunk, hogy a mai gyülekezet elvigye Isten szabadságát a világnak. Ne kérdőjelezzük meg többé Isten akaratát, inkább valósítsuk meg. Ő azt mondta, hogy mi is cselekedni fogjuk azt, amit Ő cselekedett, és nagyobbakat is fogunk annál tenni (János 14:12). Itt az ideje folytatnunk azt, amit Jézus elkezdett, és szabaddá tenni a foglyokat!

Igei olvasmány: Ésaiás 61:1-11


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: