Szerző: andrelowoa | szeptember 30, 2009

A Segítő

És én kérni fogom az Atyát, és más vigasztalót (tanácsadót, segítőt, közbenjárót, ügyvédet, erősítőt és pártfogót) ad néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. — János 14,16. (Amplified) Szomorú tény, hogy sok keresztény nem vesz tudomást a Szent Szellemről, Aki benne lakozik. Azt hiszem, tévesen úgy gondolkodnak, hogy Ő jön, és átveszi az irányítást az életük felett. Mindent megcsináltat velük, amit csak kell, automatikusan, anélkül, hogy bármilyen erőfeszítést tennének.
De Ő nem tesz ilyet. A démonok működnek így. Ők azok, akik rákényszerítik az emberre azt, amit nem akar. A démonok hajtják, kényszerítik és irányítják az embereket. A Szent Szellem ellenben „úriember”. Ő sosem fog kényszeríteni, hogy megtégy olyat, ami ellentétes az akaratoddal. Az Írásokból látjuk, hogy a Szent Szellem vezet, utat mutat, ösztönöz és késztet. Gyöngéden adhat egy jelzést, de sohasem erőltet, hogy tégy meg valamit.
Némelyek panaszkodnak: „Miért nem teszi meg Isten ezt vagy azt?” A Szent Szellem semmit sem tesz, amíg te munkára nem fogod a saját érdekedben! Ő azért küldetett, hogy a segítőd legyen. Nem azért, hogy elvégezze a munkát helyetted, hanem azért, hogy segítsen neked elvégezni.
Amikor tudatossá válik, hogy a Szent Szellem benned van, akkor értelmes módon cselekedhetsz Isten Igéje alapján, és a Szent Szellem munkálkodni fog rajtad keresztül. Kezdj el a mai megvallással összhangban beszélni, és azt veszed majd észre, hogy Ő, aki benned lakik, valóságosabbá válik számodra.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: