Szerző: andrelowoa | október 1, 2009

Ugyanaz a Szellem

De ha annak a Szelleme lakik bennetek, aki feltámasztotta Jézust a halálból, ugyanaz, aki feltámasztotta Krisztus Jézust a halálból, megeleveníti a ti halandó testeiteket is az Ő tibennetek lakozó Szelleme által.

— Róma 8,11.

A „halandó testeitek” ebben a szövegben nem a jövendőbeli, feltámadott testünkre vonatkozik; a jelenlegi halandó testünkre vonatkozik! (A ‘halandó’ jelentése: ‘halálnak kitett’.) A mi testünk nem lesz halandó a sírban. Most halandó. A Szellem akkor már nem fog a testünkben lakozni. Isten Szelleme most lakozik a testünkben. Halandó testünknek most van szüksége arra, hogy Isten Szelleme, Aki bennünk lakozik, megelevenítse.
Az egyik ok, amiért a Szent Szellem a halandó testünkben lakozik az, hogy meggyógyítson minket azokból a betegségekből, amik megpróbálnak ránk akaszkodni. A gyógyulás része Isten tervének, vagyis a ma érvényes szövetségnek. A gyógyulás része annak a gondoskodásnak, amivel Isten gondoskodik a gyermekeiről — az Ő Testéről — itt a földön.
Ha meg tudnánk úgy érteni Isten gyógyítási tervét, ahogy meg kellene értenünk, a betegek egyszerűen meggyógyulnának abban a pillanatban, amikor a betegség megpróbálja megérinteni őket!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: