Szerző: andrelowoa | október 21, 2009

Szövetségi gyarapodás

Hanem emlékezzél meg az Úrról, a te Istenedről, mert Ő az, aki erőt ád néked a gazdagságnak megszerzésére, hogy megerősítse az Ő szövetségét.
– 5 Mózes 8:18

Miért akarja Isten gyarapítani a népét? Hogy nagyobb tévét nézhessen? Hogy szebb házakat és jobb kocsikat vásárolhasson?

Hogy megerősítse a szövetségét a földön, és adjon a szükségben lévőknek: ezek Isten tervei a bővölködéssel!

Mondtak már ilyeneket nekem, hogy „Hát, Copeland testvér, Jézus szolgálata is szegény volt, mégis egész jól elboldogult.” Ez nevetséges. Az egész Ószövetségben Isten anyagi áldást ígért azoknak, akik tökéletesen és egyenesen járnak Őelőtte. Ha Isten nem lett volna képes megáldani Jézust anyagilag, akkor a saját Szavát (Igéjét) szegte volna meg.

Jézus egyáltalán nem épített magának világi birodalmat. De ez nem jelenti azt, hogy szegény volt. Azt jelenti, hogy Ő volt a valaha élt legnagyobb adakozó is a földön – és itt az ideje, hogy a nyomdokaiba lépjünk.

Ha el kezdünk adni, ha el kezdjük az emberek anyagi szükségeit betölteni, akkor sokkal valószínűbb, hogy megnyerjük a szívüket.

Szerinted mi fog történni egy éhező nemzet szívével, amikor egy 747-es repülőgépet megtöltő ételt, ruhát és orvosi felszerelést hozol az embereknek Jézus nevében és szeretetében? Meg fog lágyulni a szívük! Meg fogják hallgatni, amit mondani akarunk nekik Jézusról.

Ne higgy senkinek, aki azt mondja, nem helyes dolog a gyarapodás. Az a helytelen, ha nem akarsz gyarapodni annak ellenére, hogy a bővölködésed révén emberek milliói kerülhetnek a mennybe a pokol helyett.

Feledkezz el a te kis apró szükségeidről. Legyen nagyobb látásod ezekről a dolgokról, és kezdj el azon gondolkodni, hogy betöltöd valaki más szükségét, és így Isten megerősítheti a szövetségét a földön. Majd állj szilárdan a hitben, és készülj fel a leghatalmasabb gyarapodásra, amiről valaha is hallottál!

Igei olvasmány: 5 Mózes 8:11-18


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: