Szerző: andrelowoa | október 22, 2009

V. A POGÁNY NÉPEK ELPUSZTÍTÁSA

A királyok királya. 11Akkor a megnyílt mennyben egy fehér lovat pillantottam meg. Lovasa a Hűséges és az Igaz, igazságosan ítél és harcol. 12Szeme olyan, mint a lobogó tűz, fején ékes diadém, rajta olyan név, amelyet senki sem ismer, csak ő maga. 13Vértől ázott ruhát viselt. Neve: Isten Igéje. 14A mennyei seregek tiszta fehér gyolcsába öltözve fehér lovon kísérték. 15Szájából éles kard tört elő, hogy azzal sújtson a nemzetekre. Vas vesszővel fogja kormányozni őket, és taposni fogja a mindenható Isten haragja borának sajtóját. 16Köntösén csípő magasságban ez a név volt írva: “Királyok Királya, uralkodók Ura.”

A sas lakomája. 17Akkor láttam, hogy egy angyal áll a napban. Harsány hangon rákiáltott az ég magasán repülő madarakra: “Jöjjetek, gyűljetek egybe Isten nagy lakomájára! 18Egyétek a királyok húsát, a hadvezérek és hatalmasok húsát, a lovak és lovasaik húsát, szabadokét és szolgákét, kicsinyekét és nagyokét!” 19Akkor láttam: A vadállat és a föld királyai hadseregükkel összegyűltek, hogy harcra keljenek a Lovassal és seregével. 20De ezek elfogták a vadállatot és vele együtt a hamis prófétát, aki csodákat művelt, hogy félrevezesse azokat, akik a vadállat jelét viselték és bálványképét imádták. Mindkettőt elevenen kénkővel égő tüzes tóba vetették. 21A többit a Lovas kardja ölte meg, mely szájából tört elő. És a madarak mind jóllaktak azok húsával.

20 Az ezeréves uralom. 1Azután láttam, hogy egy angyal szállt le az égből, akinél a pokol kulcsa volt, kezében pedig nagy lánc. 2Megragadta a sárkányt, az őskígyót, aki nem más, mint az ördög, a sátán és ezer esztendőre megbilincselte. 3Letaszította a pokolba, bezárta és lepecsételte, hogy félre ne vezesse a nemzeteket, míg el nem telik az ezer esztendő. Annak elteltével szabadon engedik, de csak rövid időre.

4Akkor trónusokat láttam, azok ültek rajtuk, akikre az ítéletet bízták. és láttam azok lelkeit, akiket Jézus tanúsága és az Isten igéje miatt lefejeztek, akik nem imádták a vadállatot és bálványképét, és jelét nem viselték homlokukon és kezükön. Ezek életre keltek és Krisztussal ezer esztendeig uralkodtak. 5A többi halott csak akkor kelt életre, amikor letelt az ezer esztendő. Ez az első föltámadás. 6Boldog és szent az, akinek része van az első föltámadásban! A második halálnak nincs hatalma rajtuk, Isten és Krisztus papjai lesznek és ezer esztendeig uralkodnak vele.

Góg és Magóg ellen. 7Mikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul börtönéből 8és megindul, hogy félrevezesse a föld négy sarkán lakó nemzeteket, Gógot és Magógot, és harcra gyűjtse őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. 9Fölvonulnak a föld minden táján, körülzárják a szentek táborát és a szeretett várost. De tőz csap le Istentől az égből és megemészti őket. 10Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénkővel égő tüzes tóba vetik, ahol a vadállattal és az álprófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké gyötrődni fog.

Az utolsó ítélet. 11Akkor nagy ragyogó trónt láttam. A rajta ülő tekintete elől menekült a föld és az ég, és nem maradt számukra hely. 12és láttam, hogy a holtak, nagyok és kicsinyek ott állnak trón előtt. Könyvek álltak nyitva. 13Kinyitottak egy másik könyvet is, az élet könyvét. A holtakat megítélték tetteik szerint, amint a könyvekben föl volt jegyezve. A tenger visszaadta a beléveszett holtakat, a halál és az alvilág is visszaadta halottjait. Valamennyit megítélték tetteik szerint. 14A halált és az alvilágot tüzes tóba vetették. 15Ez a tüzes tó a második halál. Aki nem volt följegyezve az élet könyvébe, azt a tüzes tóba vetették.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: