Szerző: andrelowoa | október 22, 2009

VII. EPILÓGUS

6Azután így szólt hozzám: “Ezek a szavak hitelesek és igazak.” Az Úr, a prófétalelkek Istene, elküldte angyalát, hogy hírül adja szolgáinak, aminek csakhamar meg kell történnie. 7″Nézd, hamarosan eljövök. Boldog, aki megszívleli e könyv prófétai szavait.”

8Én, János hallottam és láttam ezeket. Miután hallottam és láttam, leborultam az angyal lába elé, aki ezeket megmutatta, hogy imádjam. 9De ő így szólt hozzám. “Vigyázz, ne (tedd)! Én csak szolgatársad vagyok és testvéreidé, a prófétáké, és azoké, akik megszívlelik e könyv (prófétai) szavait. Egyedül Istent imádd!”

10Azután folytatta: “Ne pecsételd le e könyv prófétai szavait, mert az idő közel van. 11Aki gonoszat tesz, tegye továbbra is, aki tisztátalan, csak tisztátalankodjék, de aki igaz, legyen még igazabb, és aki szent legyen még szentebb.

12Hamarosan eljövök és magammal hozom a jutalmat, hogy megfizessek kinek-kinek cselekedete szerint. 13Én az Alfa és Omega vagyok, az első és az utolsó, a kezdet és a vég. 14Boldog, aki megmossa ruháját (a Bárány vérében)! Joga lesz az élet fájához, és a kapukon át bemegy a városba. 15A kutya, a varázsló, a parázna, a gyilkos, a bálványimádó és mind, aki hamisat szeret és tesz, kinn marad.

16Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy tanúságot tegyen ezekről az egyházakban. Én vagyok Dávid gyökere és sarja, a tündöklő hajnalcsillag.”

17A Lélek és a menyasszony hív: “Jöjj el!” Aki hallja, hívjon: “Jöjj el!” Aki szomjazik, jöjjön, s aki kívánja az élet vizét, igyék ingyen.

18Figyelmeztetek mindenkit, aki hallja ennek a könyvnek prófétai szavait: “Aki ezekhez hozzátesz valamit, arra Isten ráméri a könyvben leírt csapásokat. 19Aki pedig elvesz valamit ennek a prófétai könyvnek szavaiból, annak Isten elveszi jogát az élet fájához és a szent városhoz, melyről szó van a könyvben.”

20Aki minderről tanúskodik, kijelenti: “Igen, hamarosan eljövök.” Úgy legyen. Jöjj el, Uram Jézus!

21Az Úr Jézus (Krisztus) kegyelme legyen minden szenttel! Ámen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: