Szerző: andrelowoa | október 30, 2009

A te döntésed

És ímé, eljöve a zsinagógafők egyike, név szerint Jairus, és meglátván Őt lábaihoz esék, És igen kéré Őt, mondván: Az én leánykám halálán van; jer, vesd reá kezedet, hogy meggyógyuljon és éljen. El is méne vele.
– Márk 5:22-24

Kérdezted már, hogy vajon Isten mikor tesz valamit egy bizonyos problémával kapcsolatban? Ha igen, akkor talán meg fogsz lepődni azon, hogy a válasz száz százalékban rajtad múlik.

A Márk 5-ben van egy eset, ami megmutatja, hogyan értem ezt. Jézus éppen kiszállt a hajóból, és a tömeg ott tolongott körülötte, „szorongatták Őt”. A vízpart felé lökték, amikor hirtelen egy ember kezdett keresztül furakodni a tömegen, hogy Jézushoz jusson.

Márk leírja, hogy leborult Jézus lábaihoz, imádkozott, és „igen kéré Őt, mondván: Az én leánykám halálán van; jer, vesd reá kezedet, hogy… éljen.” (Márk 5:23)

Gondolkozz el egy pillanatra ezen a helyzeten. Adott egy ember, aki politikailag a város polgármesterének szintjén volt. De ugyanakkor nagyon elszánt is, hogy eljusson Jézushoz, ezért utat tört magának a tömegben, helyet tisztított maga körül, és Jézus lábaihoz borult. Döntést hozott – és amikor Jézus elé jutott, ezt mondta: vesd reá kezedet, hogy éljen.

Hadd kérdezzek tőled valamit: szerinted itt kitől függött, ki határozta meg, hogy Jézus ki felé szolgáljon? Ez az ember! Egy ember, aki döntést hozott. Amikor kinyilvánította a döntését, Jézus semmit sem mondott. Egyszerűen abbahagyta, amit éppen tett, megfordult, és követte őt.

Egy szó szerint több ezer emberből álló tömegben, egy valaki hit-döntése határozta meg Jézus tettét.

Mit jelent ez számodra ma? Azt jelenti, hogy ha üldögélsz, és azt várod, hogy Jézus úgy döntsön, meggyógyít… segít neked… gyarapít, és győzelemre visz, akkor sokáig kell várnod. Mert ez nem Jézus döntése.

Hanem a tiéd.

Igei olvasmány: Márk 5:21-24,35-43


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: