Szerző: andrelowoa | november 13, 2009

Ragadd meg az ígéretet

Dicsérjétek az Urat! Áldott ember az, aki féli az Urat, és az Ő parancsolataiban igen gyönyörködik. Gazdagság és bőség lesz annak házában, s megigazultsága mindvégig megmarad.
– Zsoltár 112:1,3[7]

Soha nem felejtem el, amikor Gloria felfedezte ezt az igét. Akkoriban nem volt semmi pénzünk, és a házunk falai olyan csupaszok voltak, amilyenek csak lehettek. De ő elhatározta, hogy kidekorálja őket. Tehát megragadta azt az ígéretet, amely szerint „gazdagság és bőség lesz annak házában”, és hittel magáévá tette.

Nem telt el sok idő és az lett ennek a következménye, hogy bárhova ment, valaki mindig adott neki egy képet vagy valami más, apró kincset a házunkba.

Sajnos a legtöbb hívő nem hiszi el ilyen gyorsan Isten ígéretét, mint ahogyan Gloria tette. Sőt, egyesek azt állítják, hogy Isten nem ígér az újszövetségi hívőknek anyagi gyarapodást, csupán szellemit. De az igazság az, hogy a kettőt nem lehet szétválasztani. Ezért mondja Jézus: „Ha először Istennek országát, és az Ő igazságát keresitek, akkor ezek az (anyagi) dolgok mind megadatnak néktek.” Ő tudja, hogy a szellemi és a fizikai birodalom összekapcsolódik.

A fizikai világ nem tud a szellemitől függetlenül működni. Ami az egyikben történik, az egyértelműen tükrözi, hogy mi történik a másikban.

Természetesen a szellemi állapotod óriási hatással van az anyagi helyzetedre. Ezért amikor megragadod az Evangélium üzenetét, és el kezdesz szellemben bővölködni, akkor fizikailag, és anyagilag is bővölködni fogsz.

Ne hagyd, hogy bárki eltérítsen téged Isten ígéreteitől a gyarapodást illetően. Nem kell választanod az anyagi és a szellemi bővölködés között. Mindkettő hozzád tartozik. Ragadd meg hittel ezeket. Te Isten újjászületett gyermeke vagy, ezért nyúlj ki bátran és fogadd el azt a gazdagságot, ami megillet téged!

Igei olvasmány: 5 Mózes 7:8-13


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: