Szerző: andrelowoa | február 28, 2010

Napi áhítat – 2010-02-28 – 5 Mózes 30,19

„Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy élotökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!” 5 Mózes 30,19

Mekkora megbecsülés, milyen bizalom, milyen méltóság! Maga Isten állít tanúkat a maga igazsága mellett. Nem O az oka nyomorúságainknak. Nem O akarja, hogy szenvedésben éljünk, s végül örökre meghaljunk. Az életet, a földi boldog és a mennyei örök életet adta elénk. Ma is hajlandó megajándékozni vele. Hajlandó eltörölni múltunk minden halált okozó bunét. Krisztus vette magára, felesleges, hogy mi is megszenvedjük. Szabad lelkekké, megváltott gyermekeivé tett minket. Ez a legnagyobb méltóságunk. Isten nem kényszerít, a halált is elénk adta, választhatjuk. De O nem rideg közömbösséggel mondja: „Elétek adtam, válassz, ahogy jónak látod!” Parancsa ez: „Jogod, lehetoséged van választani, de gondold meg: válaszd az életet! Ne dobd el magadtól! Válaszd mind magad, mind utódaid számára!” De ha mégis a halált választod pillanatnyi szeszélyed szerint – magadra vess!

Uram, visszapillantva szomorúan látom, hányszor választottam a halál útját, haragomban, vágyaimnak szabadságot engedve, csak a bunös nyereségre nézve. Ne engedj a halálba! Nézd gyengeségemet, bocsásd meg buneimet, add vissza életem eltékozolt lehetoségeit! Buneimet bánva állok elotted. Tüdom, nem kell meghalnom. Krisztus életet szerzett nekem is, csak el kell fogadnom. Adj, Uram, világos értelmet, hogy lássam meg az élet, a Toled kapható élet szépségét, csodás lehetoségét olyan tisztán, hogy erom legyen visszautasítani a bun minden csábítását. Hadd lássam mindig magam elott Krisztus szereto pillantását, amint biztat: megszereztem neked, ne dobd el, válaszd az életet! Gyenge vagyok, úgy kérlek, Te adj hozzá erot! Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: