Szerző: andrelowoa | szeptember 5, 2010

2010. szeptember 5. vasárnap

Miképpen tudhatjuk, hogy biztosan keresztények vagyunk. Van- e bizonyosságunk. Biztos, hogy van üdvösségünk?
Sajnos azt kell mondanom, hogy sok egyházban a hívők, megkérdőjelezik ezt és nem biztosak ebben. Ez lehet rossz tanítás, hibás ismeret, esetleg gyenge hit következménye.
Aki tiszta szívből megtér, és bemerítkezik, annak bizonyos, hogy van üdvössége és az Úr családjához tartozik. Mit mondott a mi Urunk:

“Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét, és kövessen engem. Mert aki meg akarja tartani az életét, az elveszíti, aki pedig elveszíti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt.
Márk 8:34-35,

Mit is jelent megtagadni magunkat? Nincs véleményünk, akaratunk. Hát ez bizony elég nehéz, még a megtérésünk után igen gyakran van ebből problémánk. A mindennapi kereszt pedig az élet nehézsége. Mindenkinek van elég nem kell a szomszédba menni semmiért, mert a gonosz gondoskodik róla, hogy legyen minden embernek elég. De érdekes senki sem irigyli a másik keresztjét. Ezzel a mi Urunk azt akarta mondani, hogy neki is megvolt, és ha méltók akarunk lenni hozzá, mi nekünk is el kell hordoznunk amit ránk tettek. Megnyugtatásként olyan hatalmas keresztünk nincs mint Jézusnak volt.
Az élet a Krisztusban van, nincs más út csak Ő. Egy örök boldog élet amit ígért az őt szeretőknek, de ehhez el kell engednünk a világi életet. Ami csak nehéznek látszik de mégsem az, mert miután őt megismertük rájövünk, hogy az addigi életünk kár és szemét volt. Más lesz az értékrendünk.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: