Szerző: andrelowoa | szeptember 21, 2010

Napi áhítat – 2010-09-21 – Én.Én 2,3-4

„Mint a liliom a tövisek közt, olyan kedvesem a lányok közt. Mint az almafa az erdo fái közt, olyan szerelmesem a legények közt.” Én.Én 2,3-4

Legkedvesebb ige az esküvokön. Elottünk áll a szerelmes pár, várva, hogy Isten áldását kapja meg az egyházon keresztül a teljes testi-lelki egységben letöltendo életre. Talán tényleg olyannak látják egymást, ahogy az ige mondja. Persze, hogy nem igaz. Ha bevallanák, mindenki mosolyogna rajtuk. Nem olyan kivételes személy sem a volegény, sem a menyasszony, egyszeru fiatalok, mint a többi. De így kell, hogy egymásra nézzenek, hogy ilyennek lássák egymást. Liliomnak a tövisek közt, gyümölcsfának a vad fák közt. Olyankor, ha mosolyogva is, de mindnyájan arra kérjük Istent, segítse meg oket, hogy nem csak abban a pillanatban, de halálukig olyannak lássák egymást. Soha ne lássanak meg más virágot, soha nem kívánják meg más fa gyümölcsét. Milyen csodálatos Isten szeretete, hogy erre bíztatja gyermekeit, hogy azért ajándékozott meg minket a szerelem ajándékával, hogy boldoggá tudjuk tenni egymást. Mit adhat ennél többet a mai világ bölcsessége, a szerelem szabadsága, a válás elore betervezett lehetosége? Boldogságra mindenki vágyik, azt pedig nem adhatja meg más, mint Isten rendelése, aki a két embert arra teremtette, hogy eggyé váljanak elszakíthatatlanul, és úgy adja nekik minden áldását, hogy amit az egyiknek szán, mindig a másiknak adja.

Jó Istenem, köszönöm, hogy a szerelemnek minden áldását nekünk adtad. Köszönöm házastársamat, akivel te rendeltél egymásnak. Köszönöm, hogy szabad ot teljes szeretettel szeretnem. Hogy egy lehet a gondolatunk, a célunk, a törekvéseink. Köszönöm gyermekeinket, akikkel te áldottál meg, s akikben annyi örömöt adtál nekünk. Arra kérlek, tartsd meg köztünk ajándékaidat. Add, hogy halálunkig sohase lássunk egymásban mást, mint liliomot és almafát. Add meg ezt a boldogságot gyermekeinknek is, rendeld ki számukra a hozzájuk illo segítotársat, hogy ok is boldog szerelemben élhessék le életüket. Mindezt toled kérjük, hallgass meg minket. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: