Szerző: andrelowoa | szeptember 26, 2010

Napi áhítat – 2010-09-26 – Ap.Csel 2,36-39

„Tudja meg hát Izráel egész háza… hogy Úrrá és Krisztussá tette ot az Isten: azt a Jézust, akit ti keresztre feszítettetek.’ Amikor ezt hallották, mintha szíven találták volna oket, ezt kérdezték Pétertol: ’Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?” Ap.Csel 2,36-39

A pünkösdi történet része ez az ige. Péter a most nyert Szentlélek hatása alatt elmondja elso nagy beszédét, bizonyságtételét a megfeszített és feltámadt Messiásról. Bátran vágja a szemükbe: Megfeszítettétek évszázadok óta várt Messiásotokat! A Lélek nem csak az apostolokban, a hallgatókban is muködik. Micsoda pontos kifejezés: „Mintha szíven találták volna oket.” Megértették, hogy nem egy érdekes történetet hallottak, hanem saját ítéletüket. És az életösztön rémületével kiáltják azt a szó, mely mindig a legelso és legfontosabb, ha Isten szava szíven talál bennünket: „Mit cselekedjünk?” Aki eljutott oda, hogy ezt a kérdést a szíve mélyébol felteszi, már elindult az üdvösségre vezeto úton. De ahhoz az kell, hogy megértsd, hogy magad engedetlenségével, önzésével, elkövetett buneiddel te is megfeszíted magadban és magad számára azt a Megváltót, aki érted adta életét, hogy életet adjon neked, akire neked van a legnagyobb szükséged, aki nélkül elveszted mindazt, amiért érdemes élni. Hiába az emberiségnek minden bölcsessége és hatalma, Isten a megfeszített Krisztust tette Úrrá az egész világ, hívok és nem hívok felett. Azt cselekedd, amire o ad utasítást.

Kegyelmes Istenem, még mindig nem talált eléggé szíven a te üzeneted. Annyiszor hallottam Krisztusról, a megfeszítettrol, túlságosan megszokott lett ez az én számomra. Nem érzem eléggé azt a megdöbbenést, amit a Péter szavaira éreztek a Jeruzsálemben összegyult elso igehallgatók. Ne engedd, hogy a megszokottság elvegye hitem elevenségét. Inkább rémíts meg engem is valamelyik bunöm súlyos következményével, hogy én is az életösztön rémületével kapaszkodjam Megváltóm kegyelmébe, úgy kérjem bocsánatodat, szabadításodat, üdvözítésedet. Adj erot, hogy én is így kérdezzem, és meg is tudjam tenni mindazt, amire te adsz utasítást. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: