Szerző: andrelowoa | szeptember 28, 2010

Napi áhítat – 2010-09-28 – 2Kor 1,3-5

„Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. Mert amilyen boséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan boséges a mi vigasztalásunk is.” 2Kor 1,3-5

Minden temetés ezzel az igével kezdodik. Más nyomorúság esetén még találhatunk emberi vigasztalást, de a halál elott minden emberi okoskodás semmivé válik. Egy bezárt kapu elott állunk, mely elnyeli szeretteinket, s tudjuk, hogy minket is el fog nyelni, de hogy mi van a kapun túl, arról emberileg fogalmunk sem lehet. Sokan bölcsen beletörodnek abba, hogy nincs ott semmi. Elpusztulunk és kész. De arra már nem tudnak felelni, hogy akkor miért dolgozunk a jövendonek. Igaz, van akinek megvan rá a felelete: felesleges. Töltsük el ezt a rövid életet minél kellemesebben. Nem megy. Cél nélkül csak állati életet lehet élni. Csak az tud igazi emberi életet élni, akinek olyan célja van, mely túl mutat a halálon. Azért hangsúlyozza itt Pál, hogy a mi Istenünk a Jézus Krisztus Atyja. Azé a Krisztusé, aki legyozte a halált, és megígérte, hogy ahol o van, minket is oda fog vinni. Ez a vigasztalás ad értelmes célt az életnek. Ez tesz képessé arra, hogy nyugodt lélekkel tudjunk elbúcsúzni szeretteinktol. Ebben állhatunk bízó lélekkel a halál elé. Hála érte a feltámadott Jézus Krisztus Atyjának.

Atyám, köszönöm, hogy nem kell félnem a haláltól. Inkább egy mélységes kíváncsiság él bennem. Nem kívánok rá itt feleletet, de tudom, hogy valami nagy ajándék vár odatúl, s nagyon várom, hogy megláthassam. Nem kívánok hamar meghalni. Olyan jó itt élni a te szeretetedben, tudva azt, hogy pontosan a legalkalmasabb idoben fogsz magadhoz szólítni. Rád bízom magam és szeretteimet. Aki úgy szeret, ahogy te szeretsz minket, arra teljes bizalommal bízom rá magunkat. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: