Szerző: andrelowoa | szeptember 30, 2010

Napi áhítat – 2010-09-30 – Ez 18,23

„Nem kívánom én a bunös ember halálát – így szól az én Uram, az Úr – hanem azt, hogy megtérjen útjáról és éljen.” Ez 18,23

Tetszik – nem tetszik, tudomásul kell vennünk, hogy a bun következménye halál. A földi életben a személyes boldogság megromlása, kis és nagy közösségek felbomlása, az Istennel való közösség megszunése, sorolhatnók tovább, végül az örökélet elvesztése, az örök halál. Isten sokszor, nyomatékosan figyelmeztet: nem ez az o akarata. De ha valaki tudatosan elhanyagolja saját rendeltetését, nem vállalja élete rendeltetésszeru célját, eldobja magától az arra vezeto segítséget, Isten eroszakkal nem tartja maga mellett sem itt, sem odatúl. Méltatja annyira gyermekei önállóságát, szabadságát, hogy aszerint bánik velük. Meg kell ismernünk Atyánkat, céljainak nagyszeruségét, szeretetét, ajándékainak értékét, és azt is, milyen rossz, milyen értéktelen mindaz, amiben nélküle élünk. Komoly elhatározás kell ahhoz, hogy elfogadjuk hívását, addigi életünk buneinek bocsánatát, az új élet ajándékát, melyet megad annak, aki komolyan kéri. Ez a megtérés. Isten nem akarja, hogy elveszítsd életed földi értelmét és mennyei eredményét, az örök életet. Azt kívánja, hogy boldog légy. Szép, áldott, eredményes életben és élet után boldog légy földön és mennyben. Kár ezt a kegyelmet elszalasztani.

Jó Istenem, amikor rám tör a saját buneim és a mások buneinek következménye, a szenvedés, olyan nehezen látom be, hogy azt magamnak szereztem. Lázadozom, jajgatok, még ellened is támadok. Olyan nehéz megérteni, hogy nem kell mást tennem, mint örömmel elfogadni szeretetedet, de anélkül nincs számomra más lehetosége az életnek, az igazi, nem elprédált életnek. Megint csak téged kérlek, ne bízd kizárólag reám a döntést. Ragadj meg a szakadék szélén és hozz vissza magadhoz. Élni szeretnék, szépen, eredményesen élni itt, és dicsoségben élni majd a mennyben. Adj erot a megtérésre, adj erot a kitartásra a Krisztus követésében. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: