Szerző: andrelowoa | október 4, 2010

Napi áhítat – 2010-10-04 – Márk 1,40-42

„Odament hozzá egy leprás, aki könyörögve és térdre borulva így szólt hozzá: ’Ha akarod, meg tudsz tisztítani.’ Jézus megszánta, kezét kinyújtva megérintette, és így szólt hozzá: ’Akarom, hogy megtisztulj!’ …és megtisztult.” Márk 1,40-42

Ismét egy olyan történet, melyben Jézus megismétli a hozzá járulónak hitbol fakadó szavát és azzal segít rajta. Csak egy dolog szükséges ehhez: a feltétlen bizalom, amivel az illeto Jézushoz járul. Jézus nem nézi, miért, hogyan, milyen szépen fogalmazott szavakkal közeledik hozzá a segítségét kéro. De soha nem hagyja szégyenben senkinek oszinte hitét és bizalmát. Szinte az mondhatjuk: a mi hitünkhöz alkalmazkodik. De nem akármilyen hitünkhöz. Csak akkor, ha az egyetlen igaz Istenbe vetjük hitünket, hajlandók vagyunk ot szolgálni feltétel nélkül, magunkat egészen átadva az o rendelkezésének. Akkor nem számítanak, mellékessé válnak a szavak, a formák, melyekkel hozzá járulunk. Milyen bizalom kell ahhoz, hogy egy magát gyógyíthatatlannak tudó beteg teljes meggyozodéssel ki tudja mondani: „Ha akarod, megtisztíthatsz.” Nem kell kérnie, szép szavakkal könyörögnie, csak bizalommal rápillantania. O elfogadja a gyarló imádságot. „Úgy hiszed? Jó. Akarom.” Ennyi az egész. És a beteg már egészségesen, boldog örömmel indulhat is új élete új útjaira.

Istenem, add meg nekem is ezt a teljes hitet és bizalmat. Úgy irigylem azt, aki úgy tud hinni, mint ez a bibliai leprás. Az én imádságomban mindig van valami bizonytalanság: kérlek, ha lehetséges, ha jónak látod, és más efféle, kételkedéshez hasonló gyengeség. Pedig hiszek, Uram. Tudom, hogy mindenható vagy. Tudom, hogy életemet a kezedben tartod. Tudom, hogy eddig is sok-sok imádságomat meghallgattad. Mégsem tudok ezzel a százszázalékos bizalommal fordulni hozzád. Fogadj el így is, Uram, és fogadd el a mégis csak Jézustól tanult imádságomat: ha lehetséges, hallgass meg engem, de ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: