Szerző: andrelowoa | október 6, 2010

2010. október 6. szerda

“A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”
2 Tim 3:16-17

Mi is az az “ihletett” szó? Isten által kilehelt. A természet nyelvén fogalmazva, tüdőbe fújás, inhalálás, belehelés.
Isten az emberi elmére, lélekre olyan hatást gyakorolt, hogy az írás szerzői, átvették az utasítást és hiba nélkül, minden szót le jegyeztek. Jézus is amikor megjelent a tanítványoknak a megdicsőült testében, mert akkor ő már a mennyei szférából volt köztük jelen, leheletével töltötte be őket a Szent Szellemmel.

Békesség néktek! Ahogyan engem elküldött az Atya , én is elküldelek titeket.” Ezt mondván, rájuk lehelt, és így folytatta:”Vegyetek Szentlelket!”
János 20:21,-22,

Isten természetfeletti hatására az emberek azt csinálnak amit ő szeretné ha tennének. Így tud megváltozni egy ember, így tud prófétálni a próféta, így tud prédikálni egy pásztor, és minden szolgáló ennek hatására teszi a dolgát.
Csak ihletett formában tudott Isten magáról kijelentést adni, ami tévedhetetlen.

A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi, a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a fiainké mindörökké, hogy teljesítsük ennek a törvénynek minden igéjét.
5Mózes 29:18,

Abban az időben megszólalt Jézus, és ezt mondta: “Magasztallak Atyám, menny és föld Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és értelmesek elől, és felfedted a gyermekeknek. Igen, Atyám mert így láttad jónak.
Máté 11:25-26,

Mi vagyunk azok a gyermekek, és a mi dolgunk, hogy tovább adjuk.
Vágyom arra, hogy Isten lelke szóljon hozzám, többször, és én legyek engedelmes abban amit ő kér tőlem. Hirdessük az igazságot az embereknek. Ámen.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: