Szerző: andrelowoa | október 7, 2010

2010. október 7. csütörtök

A Szent Szellem munkálja ki a kijelentést az ihletést és a megvilágosodást.
A megvilágosodás azt jelenti mikor az ember elméjét, értelmét megvilágosítja a Szent Szellem és el tudja fogadni Isten kijelentéseit. Sok megtért ember így is mondja: amikor megvilágosodtam.

“Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni: amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra: mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek. Ő engem fog dicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek. Mindaz ami az Atyáé, az enyém: ezért mondtam, hogy az enyémből merít, és azt jelenti ki nektek.”
János 16:12-15,

…és kérem, hogy a mi Urunk Jézus Krisztus Istene, a dicsőség Atyja atyja meg nektek a bölcsesség és a kinyilatkoztatás Lelkét, hogy megismerjétek őt: és világosítsa meg lelki szemeteket, hogy meglássátok: milyen reménységre hívott el minket, milyen gazdag az ő örökségének dicsősége a szentek között, és milyen mérhetetlenül nagy az ő hatalma rajtunk, hívőkön.
Efézus 1: 17-19,

Minden embernél eljön az a pillanat, amikor Isten kijelenti magát neki. Ne sürgessük, hanem imádkozzunk érte szüntelen és minden hibájával együtt szeressük őt, úgy ahogy a mi Mennyi Atyánk szeretett minket a megtérésünk előtt.
Szüntelen meg nem lankadva mondjuk el az Efézus 1: 17-19 igei idézetet értük, nap mint nap. A többi már az Atya akaratán múlik, és a mi hozzáállásunkon, és a mi megváltozott életünkön. Mert sokszor mi nem tudunk úgy formálódni, ahogy az Úr szeretné és azért nem mozdulnak a dolgok. Kérjük ki a vezetők tanácsát és legyünk engedelmesek abban.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

<span>%d</span> blogger ezt szereti: