Szerző: andrelowoa | október 7, 2010

Napi áhítat – 2010-10-07 – Máté 7,21-23

„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.” Máté 7,21-23

Minden idoben boven vannak azok, akik nagyon szeretik Istent, nagyon ismerik igéjét, törvényeit, imádkozó, templomba járó, oszintén keresztyén emberek. De passzív lelkek. Egyrészük képmutató, csak mások felé mutatja keresztyénségét, hogy annál jogosabban tudjon ítélkezni mások felett, s nyerje el az emberek csodálatát. Nem ezekrol beszélünk. De vannak köztük elegen, akik oszintén úgy gondolják, hogy Isten szeretetét imádsággal, bizonyságtétellel, oszinte szép szavakkal kell megnyerni. Elég általános elképzelés, hogy az élet és a keresztyénség két külön dolog. Az életet élni kell, ahogy szokás, Istent pedig imádni kell, olyan formák betartásával, ahogy a vallás eloírja. Ezt cáfolja meg Jézus e néhány mondatban. A vallás minden formasága, beleértve az ige hallgatását és tanulását, sot maga az imádság is eszköz. Áldott eszközei a Krisztus szerinti életnek. Arra való eszközök, hogy képessé tegyenek, erot, útbaigazítást adjanak az igazi szolgálatra. Az pedig a megvalósítások útján történik. Isten országát nem szavakkal, hanem tettekkel lehet és kell építeni. Keresztyénségünknek eredményei kell, hogy legyenek. Imádságunkban arra kell segítséget kérni, bizonyságot tettekkel kell tenni. Ez a Krisztus követése.

Jó Istenem, én szeretlek téged. Oszintén szeretlek. Szeretek templomba járni. Örömmel hallgatom igédet. Gyermekeimet imádkozni tanítom, s mikor teljes lélekkel tudok imádkozni, úgy megnyugszik a lelkem. De ha tetteimet nézed, nem vagyok biztos benne, hogy elnyerem tetszésedet. Segíts, hogy mindennapi munkámban, hivatásomban, emberekkel való bánásmódomban, segítokészségemben, családi életem tisztaságában, tetteimben tudjon megmutatkozni az, hogy én szeretlek téged. Tudom, nem ezekkel fogom kiérdemelni kegyelmedet. Nincs is arra szükség, Krisztus azt elvégezte helyettem. De tettekkel szeretném meghálálni szeretetedet. Ebben kérem segítségedet. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt szereti: