Szerző: andrelowoa | október 8, 2010

2010. október 8. péntek

Az újszövetségben már a megvilágosodás a kijelentéssel egyezik. Mert a mai hívők nem kaphatnak ihletést, és kijelentéseket mint a biblia írói. De megvilágosodást igen (tudjuk fogadni Isten kijelentését).
A megvilágosodás az értelem természetfeletti megnyilvánulása. Ezért van az, hogy hitetlen emberek olvassák a bibliát és semmit nem értenek belőle, nekik nem mond semmit. Ezt a saját tapasztalatomban is mondhatom. Amikor kaptam egy bibliát, hiába nyitottam ki bárhol semmi értelmét nem láttam, csak a Miatyánkot értettem. De amióta hívő vagyok kifogyhatatlan az értéke számomra.

“Amikor eljő a Pártfogó, akit én küldök nektek az Atyától, az igazság Lelke, aki az Atyától származik, az tesz majd bizonyságot énrólam: de ti is bizonyságot tesztek, mert kezdettől fogva velem vagytok.
János 15:26-27,

A Szent Szellemről beszélt Jézus, hogy elküldi a földre és velünk lesz, ő fog segíteni megvilágosodni, azoknak az embereknek akik szívében ott a vágy a jóra, Isten és Jézus megismerésére. De az egész földi életet segíti, mert nélküle a gonosznak még jobban ki volnánk szolgáltatva.

Én bizonyságot teszek mindenkinek, aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja: Ha valaki hozzátesz ezekhez, arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben: ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből, attól az Isten elveszi osztályrészét az élet fájából, a szent városból és mindabból, ami meg van írva ebben a könyvben. Így szól az, aki ezekről bizonyságot tesz: “Bizony, hamar eljövök”: Ámen.
Jelenések 22:18-20,

Maga az Úr Jézus mondta ezeket Jánosnak, amikor révületbe esett, és fent volt a mennyben. Sem a csapások, sem a halál és a mennybéli kitiltás nem riasztaná vissza azokat az embereket, a biblia megmásításától, akik hitetlenek, de a Szent Szellem ereje nem engedi azt meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: