Szerző: andrelowoa | október 8, 2010

Napi áhítat – 2010-10-08 – Júdás 20-23

„Szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben… Tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztus irgalmát… Könyörüljetek azokon, akik kételkednek, mentsétek meg oket kiragadva a tuzbol.” Júdás 20-23

Júdás apostolt (nem azt, aki elárulta Jézust, volt a tizenkét tanítvány között egy másik Júdás nevu is) nagyon elkeserítette a már az o idejében is megjeleno sok, mai értelemben szektás tanítás. Azok ellen írta népies hangvételu, kemény levelét. Védeni próbálja Isten gyermekeit. Huséges helytállásra, megmaradásra bíztatja oket. Nagyon érdekes gondoskodása azokról, akik hinnének, de gyengék a hitben. Akik keresik az igazságot, de kételkednek az apostoli tanítás teljes igazságában. Azt hinnok, hogy egy ilyen kemény, ítélkezo, kárhozattal fenyegeto levélben az ilyeneket is ítéletre vonja. De nem. Az apostoli szeretet itt is megmutatkozik. Aki hinne, de képtelen rá, arról tudja, Isten gyermeke, mert kopogtat az ajtón, csak még nem kapta meg a teljes hit ajándékát. Nem szabad elriasztani. Tudja, aki kopogtat, annak megnyittatik a kegyelem ajtaja. Milyen idoszeru ez a bíztatás. Talán neked is szükséged van erre, testvérem. Ha igen, keresd és kérd kitartóan a biztos, kételkedés nélkül való hitet. Ha te már megkaptad, fordulj szeretettel azok felé, akiknek szüksége van bizonyságtételedre.

Istenem, köszönöm, hogy te nem csak azokat szereted, akik biztos hittel követnek téged. Te mindig könyörülettel fordulsz a gyengék felé. Én is gyenge vagyok, Atyám. Gyenge a hitem. A mostani élet nagy rohanásában még arra sincs erom, hogy alaposan tanuljam tanításodat. Pedig jól érzem, sok kísértésem és gondom között milyen nagy szükségem van a hit biztos irányítására, a Krisztus irgalmának határozott biztonságára. Rajtam is könyörülj, Atyám. Amire én magamtól képtelen vagyok, Szentlelkeddel erosítsd meg hitemet. Adj mellém biztos hitu testvéreket. Adj nekünk olyan lelkipásztort, aki tiszta, bátor igehirdetéssel engem is hozzád tud vezetni. Ámen.
(Varga László: Isten asztaláról)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: